13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟι ημέρες περνούν και απάντηση καμία. Γιατί δεν επιστρέφουν στις μονάδες τους...

Οι ημέρες περνούν και απάντηση καμία. Γιατί δεν επιστρέφουν στις μονάδες τους οι ”χακί” συνδικαλιστές από το ΣΓ ΥΕΘΑ;

Του Ηλία Προύφα

Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση της 29ης Αυγούστου 2020, για το θέμα της παραμονής ”χακί” συνδικαλιστών στο ΣΓ ΥΕΘΑ.

Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αναφορά του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, στη Βουλή σχετικά με θέμα ”χακί” συνδικαλιστών, ουδεμία απάντηση υπήρξε από τις δύο νόμιμες ομοσπονδίες, στα λεγόμενα του Υπουργού, ότι δεν είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση συνδικαλιστών στο γραφείο του.

Το ερώτημα που συνεχίζουν να θέτουν στελέχη, απλό και ξεκάθαρο, γιατί παραμένουν και γιατί δε ζητούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές να επιστρέψουν στις μονάδες τους; Το πρότεινε ο τ. Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜΘ, Παναγιώτης Βερβερίδης και βρήκε ανταπόκριση από στρατιωτικούς.

Διαβάστε επίσης: Π. Βερβερίδης: ”Συνάδελφοι συνδικαλιστές ζητήστε να αποχωρήσετε οικειοθελώς από το ΣΓ ΥΕΘΑ και να επιστρέψετε στις μονάδες σας”

Το παρακάτω κείμενο το είχαμε δημοσιεύσει πριν περίπου μία εβδομάδα, αλλά παραμένει επίκαιρο.

Παρόλο που πέρασαν αρκετές ημέρες από την απάντηση του ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή για τους ”χακί” συνδικαλιστές, των δύο νόμιμων ομοσπονδιών που έχουν τοποθετηθεί στο στρατιωτικό υπουργικό γραφείο του, μέχρι σήμερα δεν έπεσε στην αντίληψή μας, καμία επίσημη απάντηση – τοποθέτηση από τα συγκεκριμένα στελέχη, επί των λεγομένων του υπουργού.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, ανέφερε χαρακτηριστικά: ”δεν προβλέπεται, ούτε προκύπτει από την ισχύουσα διάταξη του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79) υποχρεωτική τοποθέτηση ή μετάθεση σε αυτό στελεχών μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν, παρά μόνο υποχρέωση της Υπηρεσίας για παραχώρηση κατάλληλου χώρου προς διευκόλυνση της λειτουργίας, των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων”.

Επί αυτού, ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση των ”χακί” συνδικαλιστών, επίσης και για παλαιότερη δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος για το ίδιο θέμα είχε δηλώσει και πάλι στη Βουλή, ότι ”ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Να σημειώσουμε, ότι οι ”χακί” συνδικαλιστές ΣΓ ΥΕΘΑ, (2 της ΠΟΕΣ και 12 της ΠΟΜΕΝΣ), είχαν τοποθετηθεί στο γραφείο του υπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και Υπουργίας Πάνου Καμμένου.