13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠ. Βερβερίδης: ''Συνάδελφοι συνδικαλιστές ζητήστε να αποχωρήσετε οικειοθελώς από το ΣΓ ΥΕΘΑ...

Π. Βερβερίδης: ”Συνάδελφοι συνδικαλιστές ζητήστε να αποχωρήσετε οικειοθελώς από το ΣΓ ΥΕΘΑ και να επιστρέψετε στις μονάδες σας”

Το τελευταίο διάστημα, για άλλη μια φορά γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες και αποδέκτες μιας άσχημης κατάστασης, η οποία διαμορφώνει, ένα αρνητικό κλίμα στο χώρο της θεσμικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.

Ο λόγος σχετίζεται με Συναδέλφους – Συνδικαλιστές των δύο νόμιμων ομοσπονδιών και συγκεκριμένα εκείνους που υπηρετούν στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού, που για άλλη μια φορά δημιουργούν – όπως αποδείχθηκε με την ενασχόληση του θέματος από Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και τον ΥΕΘΑ στη Βουλή – με την παρουσία τους στο ΣΓ του Υπουργείου, πολλά ερωτηματικά σε στελέχη του Στρατεύματος.

Επικαλούμαι δύο δημόσιες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στη ΒτΕ, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: ”ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, καθώς επίσης πως ”δεν προβλέπεται, ούτε προκύπτει από την ισχύουσα διάταξη του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79) υποχρεωτική τοποθέτηση ή μετάθεση σε αυτό στελεχών μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν, παρά μόνο υποχρέωση της Υπηρεσίας για παραχώρηση κατάλληλου χώρου προς διευκόλυνση της λειτουργίας των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων”.

Αλήθεια, σύμφωνα με τα παραπάνω, αναρωτηθήκατε πως παίρνοντας την απόφαση επιστροφή στο φυσικό σας χώρο, θα ήσασταν ποιο χρήσιμοι και γι’ αυτό που έχετε εκπαιδευτεί αλλά και στο σημαντικό έργο που έχετε συνδικαλιστικά ταχθεί;

Γνωρίζετε πολύ καλά πως τόσο στην Ελληνική Αστυνομία ,στην Πυροσβεστική, και στο Λιμενικό δεν νοείται οι Συνδικαλιστές να βρίσκονται και να εδρεύουν στο ίδιο γραφείο, με τον φυσικό τους Προϊστάμενο.

Δώστε επιτέλους εσείς την λύση και αποδείξτε με το φιλότιμό σας, σε όλους εκείνους που με τη φόρμα και το άρβυλο, φυλάνε θερμοπύλες, τη συναδελφικοτητα διά της ισότητας, ανάμεσα σε συνδικαλιστές εντός του κτιρίου του Υπουργείου και απλά στελέχη.

Πάρτε την πρωτοβουλία της οικειοθελούς αποχώρησης σας από το Υπουργείο, επιστρέφοντας στις μονάδες σας, κάτι που κατά τη γνώμη μου θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κύρος του ”χακί” συνδικαλισμού.

Κάντε την αρχή και σίγουρα θα μας βρείτε συνοδοιπόρους.

Με ειλικρινείς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Βερβεριδης

τ. Αντιπρόεδρος ΕΣΠΕΑΜΘ