13.3 C
Athens
Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσική ιστοσελίδα: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis στις 13...

Ρωσική ιστοσελίδα: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis στις 13 Αυγούστου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας rua.gr, στις 13 Αυγούστου, όταν η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού “Λήμνος” μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του Oruc Reis.

“Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό”, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μετά από αυτό, το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα.

“Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό πλοίο της Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα δώσει αντίποινα”, καταλήγει το ρεπορτάζ.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr