13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ απόλυτη ταπείνωση για τους Τούρκους στον Έβρο: Παρακολουθούν την κατασκευή του...

Η απόλυτη ταπείνωση για τους Τούρκους στον Έβρο: Παρακολουθούν την κατασκευή του φράχτη χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν

Η Ελλάδα ”μπλοκάρει” τα σχέδια της Άγκυρας

Οι ΕΔ και η αστυνομία βρίσκονται σε ετοιμότητα στον Έβρο, ενώ οι ενισχύσεις που φθάνουν στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Από το πρωί της Πέμπτης φτάνουν οι πρώτες αστυνομικές ενισχύσεις στον Έβρο για την διαφύλαξη των συνόρων. 400 αστυνομικοί θα αυξήσουν σημαντικά την δύναμη των ήδη υπηρετούντων στο νομό.
 
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, η δύναμη της Frontex που βρίσκεται από τις αρχές Μαρτίου στον Έβρο, θα παραμείνει στην περιοχή για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Οι αστυνομικοί της Frontex φαίνεται ότι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την παρουσία τους, τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία και την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εργασίες της ελληνική πλευράς, στα σύνορα με την Τουρκία, για την ανέγερση του νέου φράχτη. Στην τουρκική πλευρά στρατό-χωροφύλακες παρακολουθούν στενά και με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το OPEN φαίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες να περιπολούν στην περιοχή «Μελισσοκομείο», σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι Τούρκοι φαίνονται να παρακολουθούν στενά τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την κατασκευή του φράχτη στο νότιο τμήμα του Έβρου.

Τα σημεία που θα τοποθετηθεί ο φράχτης έχουν ήδη οροθετηθεί, καθώς έχει τοποθετηθεί λεπίδοφόρο συρματόπλεγμα. Ο φράχτης θα είναι ενισχυμένος είτε με πασσάλους είτε με τσιμεντένιες βάσεις, ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους Ο φράχτης συνολικού μήκους 32,5 χιλιομέτρων θα κατασκευαστεί σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο «Πέταλο», στο «Κτήμα Τσιρώζη» και στην περιοχή «Νεραϊδότοπος» στο δέλτα του Έβρου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στις 25 Ιουνίου θα έχει τελειώσει η μελέτη της κατασκευής του φράχτη και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή, από την Παρασκευή κιόλας, πιάνουν δουλειά 400 αστυνομικοί που θα ενισχύσουν την θωράκιση του Έβρου. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα συγκροτηθούν περίπολοι μάχης από στρατό και Αστυνομία, αλλά και «ενέδρες» σε περάσματα. 

Δείτε βίντεο: 

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr