13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣυντριβή Φάντομ: Το ζεϊμπέκικο του αδικοχαμένου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη - "Καλή αντάμωση...

Συντριβή Φάντομ: Το ζεϊμπέκικο του αδικοχαμένου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη – “Καλή αντάμωση άρχοντα”

Το “ύστατο χαίρε” θα δοθεί αύριο (03/2), στο χωριό του στη Δράμα, στον 31χρονο σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη. Στον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ F-4 που συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο της Ανδραβίδας, πάνω σε εκπαιδευτική άσκηση.

Στην εξόδιο ακολουθία, θα παραστούν, όπως συνέβη και στην κηδεία του συναδέλφου του στην Τρίπολη, υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός της Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του Στάθη Τσιτλακίδη δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν έχουν κοντά τους, τον 31χρονο, ο οποίος σε λίγους μήνες ετοιμαζόταν να παντρευτεί την καλή του.

Ένας φίλος του, “ανέβασε” στα social media ένα βίντεο που φαίνεται ο Στάθης Τσιτλακίδης να χορεύει ζεϊμπέκικο. Στη λεζάντα έγραψε μάλιστα “καλή αντάμωση άρχοντα”.

    
    

Η εκτίμηση ότι έμεινε δεμένος

Οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Αναλυτές με γνώση επί του θέματος, δεν αποκλείουν ο 31χρονος να είναι δεμένος στο κάθισμα του και να μην πρόλαβε να κάνει την παραμικρή αντίδραση, ωστόσο δεν μπορεί τίποτα να επιβεβαιωθεί αν δεν εντοπιστεί το συγκεκριμένο μέρος από το μαχητικό ή κάποιο στοιχείο που να δείχνει πως ο κυβερνήτης βρέθηκε εκτός πιλοτηρίου.

Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου πήραν τιμητικά οι δύο πιλότοι

ΦΑΝΤΟΜ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη, διά περιφοράς, συνεδρίασή του χθες (01.02.2023) το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή των δυο πιλότων του Φάντομ, του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά χθες το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έγινε σήμερα στην Τρίπολη (όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι), η προσφώνηση έγινε με τον βαθμό του αντιπτεράρχου.

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr