13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ -ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΚως: Τούρκοι οι διακινητές στις δύο καταδιώξεις - Οι λιμενικοί τους σταμάτησαν...

Κως: Τούρκοι οι διακινητές στις δύο καταδιώξεις – Οι λιμενικοί τους σταμάτησαν με πυροβολισμούς

Στην διπλή περιπετειώδη καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην Κω όταν λιμενικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τις μηχανές δύο σκαφών με παράνομους μετανάστες προκειμένου αυτά να σταματήσουν αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/2) ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Νίκος Κοκκάλας.

Όπως είπε στο πρώτο περιστατικό διασώθηκαν 20 παράνομοι μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία ενώ συνελήφθησαν και δύο διακινητές, ενώ στη δεύτερη καταδίωξη διασώθηκαν 18 άτομα και συνελήφθη ένας διακινητής.

Αφού σημείωσε ότι οι διασωθέντες παράνομοι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού αποκάλυψε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία και οι τρεις διακινητές που συνελήφθησαν είναι Τούρκοι.

Το χρονικό

Τα δύο περιστατικά με καταδίωξη ανοιχτά της Κω σημειώθηκαν με διαφορά μισής ώρας το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό, παρά τις προειδοποιήσεις τα ταχύπλοα δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος. Ακολούθησαν καταδιώξεις στη θαλάσσια περιοχή «Θέρμα», οι οποίες ολοκληρώθηκαν, όταν τα στελέχη του Λιμενικού, με βολές ακριβείας στις εξωλέμβιες μηχανές, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο ταχύπλοα.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για για μια ακόμη επιτυχία των ελληνικών αρχών απέναντι στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για τις δύο καταδιώξεις

«Βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr