13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣτρατός Ξηράς ΗΠΑ: Απολύονται αμέσως οι στρατιώτες που δεν εμβολιάστηκαν για τον...

Στρατός Ξηράς ΗΠΑ: Απολύονται αμέσως οι στρατιώτες που δεν εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό

Οι στρατιώτες στις ΗΠΑ που αρνούνται να εμβολιαστούν για την Covid-19 θα απολυθούν αμέσως.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Στρατός Ξηράς, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να διατηρηθεί η ετοιμότητα του στρατεύματος.

Η εντολή του στρατού ισχύει για τους τακτικούς στρατιώτες, τους εν ενεργεία εφέδρους και τους δόκιμους, εκτός και αν έχουν λάβει απαλλαγή ή εκκρεμεί η έγκριση εξαίρεσής τους από τον εμβολιασμό.

Το Πεντάγωνο αποφάσισε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους στρατιωτικούς τον Αύγουστο του 2021. Η πλειονότητα των εν ενεργεία στρατιωτών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Περίπου 79 ένστολοι από διάφορες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19.
«Κίνδυνος για το σώμα και την ετοιμότητά του οι ανεμβολίαστοι στρατιώτες»

«Η ετοιμότητα του στρατού εξαρτάται από το κατά πόσον είναι έτοιμοι οι στρατιώτες να εκπαιδευτούν, να αναπτυχθούν, να πολεμήσουν και να κερδίσουν τους πολέμους του έθνους μας», ανέφερε η υφυπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κριστίν Γουόρμαθ. «Οι ανεμβολίαστοι στρατιώτες συνιστούν κίνδυνο για το σώμα και την ετοιμότητά του», πρόσθεσε.

Η Πολεμική Αεροπορία, καθώς και άλλοι κλάδοι, έχουν ήδη αρχίσει να απολύουν τους στρατιώτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για την Covid-19.

Πηγή: iefimerida.gr