13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ...

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΑΓΕΣ ΑΝΤΓΟΥ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ

Με τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας Υπαπαντή.

          Με τήρηση των υγειονομικών μέτρων (μάσκες – αποστάσεις) τελέστηκε σήμερα ο όρθρος και η πολυαρχιερατική λειτουργία με οικοδεσπότη τον μητροπολίτη Μεσσηνίας συμμετείχαν οι μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Καρθαγένης Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Φθιώτιδος Συμεών.

          Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στους δοκιμαζόμενους καιρούς που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πράξουν το αυτονόητο προβαίνοντας σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ατομική και συλλογική προστασία έναντι του ιού.

          Στους εορτασμούς παραβρέθηκε επίσης ο  Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και άλλοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

          Παρών ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και τη Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

          Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας Νάντια Γιανακοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Τρίπολης Κώστας Τζιούμης. Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

          Στους εορτασμούς παραβρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

          Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου).

ΠΗΓΗ: http://www.platy-kalamatas-messinias.gr