13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣτέλλα Μπίζιου: ''Κάθε μου συνάντηση με τον ΑΓΕΕΘΑ ανανεώνει την εμπιστοσύνη μου...

Στέλλα Μπίζιου: ”Κάθε μου συνάντηση με τον ΑΓΕΕΘΑ ανανεώνει την εμπιστοσύνη μου στις Ένοπλες Δυνάμεις μας”

Η Λάρισα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στο στρατιωτικό χάρτη της χώρας

Το επιχειρησιακό έργο της 110Π.Μ. και η προ ολίγων εβδομάδων επίσκεψη της Αμερικανίδας Υφυπουργού, υπεύθυνης για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, Δρ. Celleste Wallander, βρέθηκαν στον επίκεντρο της συζήτησης που είχε στο Ελληνικό Πεντάγωνο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου δήλωσε:

«Κάθε μου συνάντηση με τον Αρχηγό, κ. Φλώρο ανανεώνει την εμπιστοσύνη μου στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και επιβεβαιώνει την πίστη μου στις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας. Τον ευχαριστώ θερμά για μια ακόμη φορά για τις συναντήσεις μας και για τη συνεργασία μας.

Η βάση της Λάρισας είναι σημαντικός κρίκος στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς από εκεί επιχειρούν οκτώ υπερσύγχρονα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και για την εξυπηρέτησή τους έχουν υλοποιηθεί έργα υποδομών που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη στέγασή τους αλλά και την εγκατάσταση του εξοπλισμού τους.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας η Λάρισα βρίσκεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στον στρατιωτικό χάρτη της χώρας.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία τους, με την Ελλάδα να είναι ενισχυμένη γεωστρατηγικά, χάρη στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Μια πολιτική που υπηρετεί τους εθνικούς αμυντικούς στόχους και αναδεικνύει τη χώρα μας σε περιφερειακή δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις με στόχο την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή μας».