13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΧρονικό πλαφόν τριών ετών υπηρέτησης στους χειριστές μεταθέσεων - Προσωπικές προσφυγές στη...

Χρονικό πλαφόν τριών ετών υπηρέτησης στους χειριστές μεταθέσεων – Προσωπικές προσφυγές στη δικαιοσύνη από θιγόμενους

Του Ηλία Προύφα

Τριετία και για τους χειριστές μεταθέσεων ζητούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία επανέρχονται στο θέμα που είχε αναδείξει το kranosgr.com, από το 2019. (Διαβάστε ΕΔΩ). Μάλιστα αρκετά στελέχη, όπως μας μεταφέρουν, που έχουν συμβουλευτεί δικηγόρους, είναι αποφασισμένα να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που θεωρούν τη μετάθεσή τους ως άδικη( ”βλαπτική μεταβολή”).

Όπως χαρακτηριστικά συμβουλεύουν νομικοί, ένα στέλεχος μπορεί εάν το θελήσει να προσφύγει δικαστικά (εκτός από τις ενδικοφανείς προσφυγές – ασφαλιστικά μέτρα) και εναντίον ενός χειριστή μεταθέσεων, διότι είναι εκείνος που εισηγείται στο συμβούλιο την όποια μεταβολή, άρα νομικά μπορεί να φέρει και αυτός ακέραια την ευθύνη.

Όπως αναφέρει στέλεχος

Επειδή οι μεταθέσεις είναι από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τα στελέχη, βλέπουμε σε θέσεις χειριστών μεταθέσεων να υπάρχουν στελέχη τα οποία είναι πολλά χρόνια σε αυτές τις θέσεις, είτε συνεχόμενα είτε ανά διαστήματα.

Επίσης σύμφωνα με την απάντηση της Ερώτησης & Α.Κ.Ε 6639/268//25-07-2022 της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Αδικίες προς τα στελέχη των ΕΔ στη βάση των διατάξεων της νέας ΥΑ περί μεταθέσεων»:

“Στο πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους, έχουν υποβληθεί συνολικά 412 προσφυγές από στελέχη του ΣΞ, 152 από στελέχη του ΠΝ, 114 προσφυγές από στελέχη της ΠΑ, και 10 προσφυγές από στελέχη Κοινών Σωμάτων.” 

Οι προσφυγές που κατατέθηκαν για θέματα μεταθέσεων από στελέχη είναι πολλές. 

Από τη μία στελέχη υπηρετούν πολλά χρόνια σε θέσεις μεταθέσεων και από την άλλη οι προσφυγές από στελέχη που κατατίθενται είναι πολλές.

Θα πρέπει να δρομολογηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα ανώτατο χρονικό όριο τριών ετών υπηρέτησης (είτε συνεχόμενα είτε τμηματικά), στις θέσεις χειριστών μεταθέσεων και συμβουλίων μεταθέσεων.

Ουδείς αναντικατάστατος.