13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΘεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον απόστρατο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με τα...

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον απόστρατο που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με τα παιδιά του – Τα χάπια και ο αναπτήρας

Ανατριχιαστική είναι μία νέα πληροφορία σχετικά με τον 62χρονο απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παρασύροντας μαζί του στον θάνατο τα δίδυμα παιδιά του, ηλικίας 2,5 ετών. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής.

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που ο 62χρονος δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο, ήταν ότι είχε καταναλώσει αντιαρρυθμικά χάπια, με αποτέλεσμα να πέσουν οι παλμοί της καρδιάς του και να βρεθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 62χρονος ήταν σχεδόν λιπόθυμος την στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, όπου βρισκόταν σταθμευμένο και κλειδωμένο το όχημα του 62χρονου. Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν άμεσα το τι συνέβαινε και χρησιμοποίησαν έναν κασμά, προκειμένου να σπάσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να βγάλουν τα δίδυμα αδελφάκια και τον πατέρα τους από το όχημα.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμη και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο» δήλωσε στο thestival.gr ένας αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε στο Μελισσοχώρι την ώρα του συμβάντος.

Το διαζύγιο και η απόπειρα αυτοκτονίας

Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. Συγγενείς της 47χρονης ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους.

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου διακομίσθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος, με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με όσα είπε, όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζητήσαν από τον ασύρματο να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το Κέντρο Επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

«”Παγώσαμε” όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι» ανέφερε. Κατόπιν λίγων δευτερολέπτων, οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου σώζοντας την ζωή και των τριών ατόμων.

Ο πατέρας έπαιρνε τα ανήλικα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή. Όταν πήγε η μητέρα να παραλάβει τα παιδιά, ήρθε αντιμέτωπη με το συμβάν και άμεσα επικοινώνησε με την Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr