13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΠοια επιθυμία εξέφρασαν τα στελέχη του Πενταγώνου και μεσολάβησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος...

Ποια επιθυμία εξέφρασαν τα στελέχη του Πενταγώνου και μεσολάβησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος για να ικανοποιηθεί

Του Ηλία Προύφα

Πριν λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στο κτίριο του Πενταγώνου στη Μεσογείων, ο Θαυματουργός Τίμιος Σταυρός, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβητού.

Πολιτική, Στρατιωτική ηγεσία και στελέχη, με πρώτο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προσκύνησαν και έλαβαν τη χάρη του κορυφαίου συμβόλου του Χριστιανισμού, στη θήκη του οποίου υπάρχει αυθεντικό τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Η προσέλευση στρατιωτικών μεγάλη, όμως ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιθυμία τους, για επανάληψη του προσκυνήματος, ειδικά από όσους δεν είχαν την ευκαιρία την προηγούμενη φορά.

Όπως λοιπόν ανέφερε στο σημερινό πρωινό του κήρυγμα, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Προκοπίου, ο Ιερέας του Ιερού Ναού Παναγίας Παντάνασσας, στο Πεντάγωνο, ο Υπουργός πρότεινε μετά το τέλος του καλοκαιριού και προς τις αρχές Οκτωβρίου όπου θα έχει υποχωρήσει η ζέστη, να μεταφερθεί και πάλι ο Τίμιος Σταυρός στο Πεντάγωνο για προσκύνημα. Μάλιστα θα προηγηθεί και πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο δεύτερο προσκύνημα θα δοθεί η ευκαιρία και σε οικογένειες των στρατιωτικών να μεταβούν στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος πολλάκις στις μέρες μας θαυματουργεί.