13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΈπαιξε ποδόσφαιρο και χάρισε ζωή ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Σπύρος Κογιάννης

Έπαιξε ποδόσφαιρο και χάρισε ζωή ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Σπύρος Κογιάννης

Απόλυτα πέτυχε τους σκοπούς του το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Ο Άγιος Εφραίμ» προκειμένου να αναδείξει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και ταυτόχρονα να βοηθήσει τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και φίλων του.
Η διοργάνωση, η αυλαία της οποίας άνοιξε τον Οκτώβριο, κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή με τη διοργάνωση των τελικών. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των «Θεσσαλών», την οποία ακολούθησαν στην κατάταξη οι «Αιμοδότες» και η «Μονόλιθος», ενώ στο τουρνουά συμμετείχαν, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις, οι «Λάσπες», η «Γιουρομέντικα», το «Πυροβολικό», το «Πράκτικερ», η «Ίστριος», οι «Ρουμελιώτες» και οι «Άμπαλοι».
Τους τελικούς τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος Νεκτάριος Πόκκιας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Ευστρατίου και Ιωάννης Φλεβάρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Κογιάννης , ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Ά Δ.Α Δωδεκανήσου κ. Θέμης Καλαμάτας, καθώς και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, τους οποίους και η διοίκησή του ευχαριστεί για την παρουσία τους και τη συνεχή υποστήριξή τους.
Σημειώνεται πως χρέη διαιτητών εκτέλεσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, οι Ηλίας Βασιλαράκης, Γιάννης Χαλκιάς, Νίκος Χρυσανθής και Σπύρος Τσέτσος.
Οι ευχαριστίες του «Αγίου Εφραίμ» 
Το δικό της μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που στήριξαν το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργάνωσε, απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Εφραίμ»:
«Το ΔΣ του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί την πρωταθλήτρια ομάδα των ‘’Θεσσαλών’’ και να ευχαριστήσει θερμά τους αθλητές και προπονητές όλων των ομάδων για το ενδιαφέρον τους και την συμμετοχή τους στο τουρνουά.
Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές, προπονητές και διαιτητές, που απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι είναι άνθρωποι με το Άλφα κεφαλαίο, όχι μόνο συμμετείχαν στους αγώνες, όχι μόνο ενίσχυσαν οικονομικά τον Σύλλογο, αλλά προσέφεραν και το αίμα τους σε ειδικές αιμοδοσίες που έγιναν για αυτόν τον σκοπό, δίνοντας παράδειγμα προς μίμηση. Αυτοί είναι που με το παράδειγμά τους, παρέσυραν πλήθος συνανθρώπων μας να αιμοδοτήσουν την δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων. (Πάνω από 600 μέλη μας, αιμοδότησαν την προαναφερόμενη περίοδο, αριθμός που αποτελεί πανελλήνια επίδοση).
Επίσης το ΔΣ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς και τους συμπαραστάτες στην επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνουά. Χωρίς την αμέριστη και αφιλοκερδή υποστήριξή τους δεν θα ήταν εφικτό να γίνει πραγματικότητα και να ολοκληρωθεί το τουρνουά. Να ευχαριστήσουμε τα εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που μας παραχώρησαν δωρεάν τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του, καθώς και τους: Αθλητικό Κέντρο ΑRΕΝΑ και VELIS FOOTBALL ACADEMY για την διάθεση των γηπέδων τους. Θερμές ευχαριστίες επίσης στους χορηγούς και υποστηρικτές του τουρνουά: τον Ερυθρό Σταυρό που παρείχε υγειονομική υποστήριξη υψηλού επιπέδου στους αγώνες, το Atrium Platinum Luxury Resort Hotel & Spa, την Dodekanisos Seaways, την ΒΑΠ Π. Κουγιός, την Seadreams, την εταιρεία Tatakis Wines, την κάβα Κυριακούλης, τον Τηλεοπτικό Σταθμό Θάρρι και τους Γεώργιο και Ευαγγελία Αλεξανδρίδη.
Τέλος το ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ του νησιού μας, έντυπα και ηλεκτρονικά, για την έμπρακτη και συνεχή υποστήριξη στο σύλλογο και στις δράσεις που αναλαμβάνει, για την προβολή της ιδέας και της αξίας της αιμοδοσίας.
Ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια του Θεού, του προστάτη μας Αγίου Εφραίμ, των αθλητών, των μελών και των φίλων μας, να καταφέρουμε να διοργανώσουμε το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου την περίοδο 2020-2021, ώστε να συνεχίσουμε να προβάλουμε την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr