13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠρώτοι οι υγειονομικοί των ΕΔ έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα με παρέμβαση του...

Πρώτοι οι υγειονομικοί των ΕΔ έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα με παρέμβαση του ΑΓΕΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Νωρίτερα από όλους τους υγειονομικούς της χώρας, καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων ”χακί” υγειονομικών, με παρέμβαση του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κυβερνητικός ”μποναμάς”, καταβλήθηκε στους ένστολους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς, εξαιρέθηκαν σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «όσοι εκ του δικαιούχου προσωπικού απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια συνεχώς καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση μόνο την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Οικονομικών ακούει;;; Εξαιρέθηκαν τα ΥΓ στελέχη των ΣΤΕΠ από το Κοινωνικό Επίδομα;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου προς τα Γενικά Επιτελεία, είχαν στείλει πολύ έγκαιρα στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις καταστάσεις των δικαιούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι υγειονομικοί των ΕΔ, να λάβουν πρώτοι χρήματα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN, ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.