13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΥπουργείο Οικονομικών ακούει;;; Εξαιρέθηκαν τα ΥΓ στελέχη των ΣΤΕΠ από το Κοινωνικό...

Υπουργείο Οικονομικών ακούει;;; Εξαιρέθηκαν τα ΥΓ στελέχη των ΣΤΕΠ από το Κοινωνικό Επίδομα;

(Φωτό αρχείου)

Του Ηλία Προύφα

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε το κοινωνικό επίδομα για τα υγειονομικά στελέχη της χώρας, που δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχαν ταχθεί όπως ακούμε εξ αρχής υπέρ της παροχής του κοινωνικού επιδόματος σε όλα τα ΥΓ στελέχη, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Ωστόσο οι προτάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των ”χακί” συνδικαλιστών εισακούστηκαν ως ένα βαθμό, αφού όπως μας μεταφέρουν στελέχη του υγειονομικού από τον ακριτικό Έβρο, δεν θα λάβουν το κορονοεπίδομα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πάσης φύσεως υγειονομικοί που υπηρετούν σε ΣΤΕΠ, δεν θα λάβουν το κοινωνικό επίδομα, αν και δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό.

Οι Σταθμοί Επανακτησίμων ή ΣΤΕΠ, όπως είναι γνωστοί, ανήκουν στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συγκεκριμένα των Κέντρων Υγείας, ίσως και κάτι παραπάνω, αφού νοσηλεύουν για μεγάλο διάστημα ασθενείς.

Στρατιώτες και Μαθητές – Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών, όπως για παράδειγμα στη ΣΜΥ, έχουν νοσηλευθεί και συνεχίζουν να νοσηλεύονται με covid-19 στα ΣΤΕΠ.

Το υπουργείο οικονομικών, το οποίο εάν ισχύει όπως ακούγεται έκανε τις….περικοπές στην κατηγορία των υγειονομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, που θα λάβουν το Χριστουγεννιάτικο μποναμά, θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.

Κανείς να μη μείνει αδικημένος!