13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚακοκαιρία: Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής- Σε ετοιμότητα οι ΕΔ με εντολή...

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής- Σε ετοιμότητα οι ΕΔ με εντολή Χούπη

Του Ηλία Προύφα

Έτοιμες να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να πλήξει από αύριο το μεσημέρι τη χώρα μας, βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αν και ”εξπρές” η κακοκαιρία που αναμένεται να διαρκέσει ένα περίπου 24ωρο, θα  επηρεάσει περιοχές της χώρας με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείονται λόγω των καταιγίδων και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία, απηύθυνε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης με φόντο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ για την κακοκαιρία. Επίσης, μεγάλα ύψη νερού αναμένονται στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Ήδη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο οποίος με την εμπειρία του τέως Διοικητή ΔΕΠ, όπου μαζί με τον τότε υποδιοικητή του υποστράτηγο Σπύρο Κογιάννη, και τον νυν Αντιστράτηγο του Μηχανικού Μιχαήλ Κλούβα, είχαν φέρει επιτυχώς εις πέρας το έργο της αντιμετώπισης των πλημμυρών στη Θεσσαλία, προνόησε θέτοντας μονάδες κυρίως του Μηχανικού σε εγρήγορση.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: