13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΦ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 1η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ

ΕΦ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 1η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λάρνακα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της 1η  Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ  ΠΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο αναλυτής, Πέτρος Σαββίδης στην στην παρουσία του Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δήμοκριτου Ζερβάκη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της Ταξιαρχίας.

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, αφού οι δύο Διοικητές όπως και ίδιος ο Αρχηγός προέρχονται από το όπλο του Πυροβολικού και γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης εξήρε το ήθος, τον χαρακτήρα, την εργατικότητα και την προσφορά του παραδίδοντος Ταξίαρχου Χριστόφορου Χριστοφόρου, υπογραμμίζοντας το επιχειρησιακό έργο που έχει επιτελεστεί και την αναβάθμιση του επιπέδου της Ταξιαρχίας κατά την διάρκεια της δεκάμηνης παραμονής του στη διοίκησή της.  Ο Αρχηγός ευχήθηκε επίσης στον αναλαμβάνοντα Συνταγματάρχη Ευδόκιμο Ευδόκιμου, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού, κάθε επιτυχία και συνέχιση του σημαντικού έργου που έχει επιτελεστεί στην Ταξιαρχία με την σημαντική συνεργασία και προσφορά του προσωπικού της. 

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Ταξίαρχος Χριστοφόρου υπογράμμισε: 

«Αποχωρώ με περηφάνια από τη στρατιωτική υπηρεσία ως ευδοκίμως αφυπηρετήσας αλλά δεν αποχωρίζομαι της ηθικής υποχρέωσης, να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια του κυπριακού Ελληνισμού και τα δίκαια της μικρής αλλά πολύτιμής μας Πατρίδας, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου.  Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατοχικής απειλής, υπηρέτησα με απόλυτη αφοσίωση έχοντας ως μοναδικό γνώμονα, όλα αυτά τα χρόνια, το όφελος της ΕΦ και το καλό της Πατρίδας. Εμπνευσμένος από τους αγώνες του Έθνους και το πανάρχαιο μεγαλείο του πολιτισμού μας, ανάλωσα τις προσπάθειές μου στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σχηματισμού, με απόλυτο πάντα σεβασμό και εκτίμηση στους κόπους και τις προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο ευχαριστώ για την σημαντική προσφορά του. Χωρίς εσάς δεν θα γινόταν τίποτα.  Η πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας στην ευρύτερη περιφέρεια (το Β. Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ) και οι επιθετικές της ενέργειες στον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο, δεν αφήνουν οποιαδήποτε περιθώρια εφησυχασμού.

Αντίθετα, επιβάλλουν αποφασιστικότητα και επιμονή στην αμυντική προετοιμασία γιατί διανύομε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνισμό και την Κύπρο μας. H αλλαγή του επιχειρησιακού πεδίου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και η τεχνολογική υπεροχή της Τουρκίας, ειδικά στις μη επανδρωμένες εναέριες επιχειρήσεις, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ευφάνταστες τακτικές και ασύμμετρες λύσεις, με επίκεντρο την επιβιωσημότητα και την καταστροφικότητα των δυνάμεών μας στο πεδίο της μάχης. Απαιτείται εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, συνέχιση της αμυντικής οργάνωσης του εδάφους που έχουμε ξεκινήσει στην ΠΓΑ με τους δικούς σας κόπους, πίστη προς τον σκοπό, και εμπιστοσύνη στους προϊσταμένους και υφισταμένους σας. 

O Περικλής του Ξανθίππου μιλώντας στους Αθηναίους την παραμονή του Πελοπονησιακού Πολέμου τους είπε: “Κανείς από σας μην νομίση ότι θα πολεμήσωμε για ασήμαντη αφορμή αν δεν ανακαλέσωμε το Μεγαρικό Ψήφισμα για το οποίο οι Λακεδαιμόνιοι λένε, τάχα, ότι αν καταργηθή, δεν θα γίνει πόλεμος. Ούτε πρέπει να έχετε την ενδόμυχη σκέψη ότι αρχίζετε τον πόλεμο για ασήμαντη αιτία. Το ασήμαντο αυτό είναι δοκιμασία του φρονήματός σας και της αποφασιστικότητάς σας γενικά. Αν υποχωρήσετε θα προβάλουν, αμέσως, άλλη μεγαλύτερη απαίτηση, γιατί θα νομίζουν ότι και τώρα ενδώσατε από φόβο. Αλλ ̓ αν δείξετε σταθερότητα, θα τους δώσετε να καταλάβουν ότι πρέπει να μας φέρονται σαν ίσοι προς ίσους”». 

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Συνταγματάρχης Ευδόκιμου, τόνισε την αποφασιστικότητά του να συνέχιση το έργο που έχει επιτευχθεί στην Ταξιαρχία, αφού προηγουμένως μελετήσει με ρεαλισμό το επιχειρησιακό περιβάλλον και τα δεδομένα στα νέα του καθήκοντα. Αναλύοντας με σαφήνεια τις επιθετικές προθέσεις της Τουρκίας και την κατοχική απειλή ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιλογές στο ζήτημα της ασφάλειας πέραν της ισχυρής άμυνας. Υπογραμμίζοντας την σημασία που αποδίδει στην εργατικότητα, το έργο και την ασφάλεια του προσωπικού, ανέφερε ότι θα εργαστεί επίμονα για την ευημερία του προσωπικού με γνώμονα το υπηρεσιακό όφελος για περαιτέρω αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ταξιαρχίας.

ΠΗΓΗ: https://www.sigmalive.com