13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜετακινήσεις στελεχών: ''Τρίκαλα τζάμπα, Λιτόχωρο με πληρωμή''

Μετακινήσεις στελεχών: ”Τρίκαλα τζάμπα, Λιτόχωρο με πληρωμή”

Του Ηλία Προύφα

Πολλές και μεγάλες αντιδράσεις είχε η δημοσιοποίηση του θέματος της δωρεάν μετακίνησης στρατιωτικών, από τα Τρίκαλα προς την 1η Στρατιά, με υπηρεσιακό λεωφορείο του σχηματισμού.

Τόσο από τα δεκάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε επικοινωνία μαζί μας, ανέφεραν ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα στελέχη από τη Λάρισα.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι για τη μετακίνηση προς την ταξιαρχία και τις μονάδες του Λιτοχώρου, τα στελέχη πληρώνουν από την τσέπη τους ένα συγκεκριμένο ποσό, για την καθημερινή τους μετακίνηση με όχημα, ενώ το ίδιο δε συμβαίνει με το δρομολόγιο από Τρίκαλα, το οποίο πραγματοποιείται δωρεάν.

Επίσης στελέχη που υπηρετούν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον τόπο συμφερόντων τους και νοικιάζουν σπίτια, μετακινούνται καθημερινά με δικά τους έξοδα, αφού η συγκοινωνία σε πολλές περιπτώσεις είναι ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτα είναι και τα υπηρεσιακά λεωφορεία.

Η υπηρεσία, όπως ανέφεραν στελέχη, δεν έχει υποχρέωση να μετακινήσει κανέναν. Όλοι οφείλουν να φροντίσουν να νοικιάσουν σπίτι στην πόλη που υπηρετούν ή να αναλάβουν το κόστος της μετακίνησης.