13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ ΥΠΑΜ Κύπρου στο Στρατιωτικό Συντάκτη της ΕΡΤ Δημήτρη Θωμά

Ο ΥΠΑΜ Κύπρου στο Στρατιωτικό Συντάκτη της ΕΡΤ Δημήτρη Θωμά

Στην εκπομπή Πύργος Ελέγχου του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου ήρθε για πρώτη φορά επίσημα με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας, και τις συναντήσεις του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι Αθήνα και Λευκωσία αποφάσισαν την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί και να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο είπε ο κύριος Πετρίδης, και τηρεί αναθεωρητική στάση συνεχίζοντας την εφαρμογή διαφόρων μορφών υβριδικού πολέμου, γι’ αυτό και Ελλάδα και Κύπρος εντείνουν τη συνεργασία τους στον αμυντικό και τεχνικό τομέα, υποστηρίζουν τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας. Εκτός από το Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας Λευκωσία και Αθήνα προκρίνουν τη δημιουργία ενός πολιτικού οργάνου με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους για τη διαμόρφωση πολιτικής και αμυντικής στρατηγικής.

Ακούστε τη συνέντευξη κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΘΩΜΑΣ