13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕρντογάν: Νέα σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας και ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη - Λαύριο...

Ερντογάν: Νέα σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας και ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη – Λαύριο – F-16

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας και της Ουάσινγκτον προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ουζμπεκιστάν όπου και βρίσκεται.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε καινούργια επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας της για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων (εννοώντας τους Γκιουλενιστές) μέσω του κέντρου φιλοξενίας του Λαυρίου, ενώ εξέφρασε και την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για την αμερικανική κυβέρνηση και τον Μπάιντεν, αφού είπε για τον Αμερικανό πρόεδρο ότι κρύβει τρομοκράτες και πιο συγκεκριμένα τον Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής του «FETO» κατά την άγκυρα.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι εμφανές ότι ποντάρει ιδιαίτερα στην αλλαγή δυνάμεων στο Κογκρέσο υπέρ των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν στη χώρα του.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τον επόμενο μήνα (όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η ισορροπία δυνάμεων στο Κογκρέσο) «ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα για τα F-16».