13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤι κοιτάζουν προς Ελληνικό έδαφος στο Πύθιο δύο Τούρκοι Σωματάρχες;

Τι κοιτάζουν προς Ελληνικό έδαφος στο Πύθιο δύο Τούρκοι Σωματάρχες;

Την τελευταία φορά που μετέβησαν “μαζεμένοι” Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί στον Έβρο ήταν πριν τα γεγονότα του 2020-Συνάντηση με Εκπροσώπους της Εταιρείας «Lockheed Martin»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , ο διοικητής 2ου Σώματος Στρατηγός Rasim Yaldız και ο διοικητής του 5ου Σώματος Στρατηγός Tevfik Algan πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις και ελέγχους στα συνοριακά  φυλάκια στις 7 Νοεμβρίου.

Πολλά ερωτηματικά εξάγονται όχι από μια “συνηθισμένη” για πολλούς, επιθεώρηση δύο Τούρκων αξιωματικών σε ένα συγκεκριμένο συνοριακό με την Ελλάδα φυλάκιο, αλλά για τις αληθινές προθέσεις του τουρκικού καθεστώτος.

Απορία πάντως προκαλεί η παρουσία δύο Τούρκων σωματαρχών βαθμού ανωτάτου αξιωματικού σε συγκεκριμένο φυλάκιο στο Πύθιο, αφού την τελευταία φορά που εθεάθηκαν Τούρκοι αξιωματικοί να ελέγχουν συγκεκριμένα δρομολόγια,  ήταν πριν τα γεγονότα του Έβρου το 2020.        

Πιθανόν όμως να τους θορύβησε το γεγονός του θανάτου Βούλγαρου συνοριοφύλακα πριν λίγες ημέρες από Τούρκο δουλέμπορα.

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι σαφώς ο τουρκικός στρατός ελέγχει ασφυκτικά τα σύνορα του μιας και είναι στρατιωτική περιοχή, όπως απέδειξε και το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών παλαιότερα, και τίποτα δεν κινείται χωρίς την έγκριση της δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Είναι γνωστό επίσης εδώ και πολύ καιρό ότι οι Τούρκοι αναζητούν “περάσματα” στην απέναντι πλευρά, για αυτό πιθανότατα να χρησιμοποιούν κατά κόρον τους μετανάστες, για να διακρίνουν αυτά τα περάσματα στο ελληνικό έδαφος.

Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα για τα αμερικανικά ελικόπτερα Blackhawk

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη 08 Νοε 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων του ΓΕΣ και της ΔΕΠ με εκπροσώπους της εταιρείας Lockheed Martin, σχετικά με τις δυνατότητες των αμερικανικών ελικοπτέρων Ε/Π UH-60M Black hawk.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν να έχουμε συνεχόμενες παρουσιάσεις τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, αφού η ηγεσία του ΓΕΣ έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά δείχνει ότι η χώρα μας κινείται πλέον με ρυθμούς αγώνων ταχύτητας, σε ότι αφορά εξοπλισμούς που πρέπει να καλύψουν άμεσες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ειδικά του στρατού ξηράς.
Τα μεταφορικά αμερικανικά ελικόπτερα BLACK HAWK, δεν είναι πρώτη φορά που απασχολούν την ηγεσία του στρατού ξηράς, μιας και ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Χ. Λαλούσης, όταν είχε μεταβεί στις ΗΠΑ, είχε θέσει το θέμα στους Αμερικανούς, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση, ενώ και η έκδοση των ελικοπτέρων αυτών που μας προσφέρονταν προηγουμένως, δεν ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας.

Η μεταφορά μεγάλης αριθμητικής δύναμης πάνοπλων πεζικάριων στο σημείο που υπάρχει ανάγκη, με ελικόπτερα BLACK HAWK, (υπό την συνοδεία των μαχητικών αεροσκαφών μας στο Αιγαίο ή και χωρίς αυτήν), θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια σε σενάρια πιθανής ελληνοτουρκικής διένεξης, σε περίπτωση που Τούρκοι προσέβαλαν μικρόνησο με λίγους ή καθόλου κατοίκους.

Η Τουρκία έχει βάλλει για τα καλά στο μάτι τα νησιά μας στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους ανοιχτά, γεγονός που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην ενίσχυση των αεροναυτικών δυνατοτήτων της. Το Sikorsky UH-60 Black Hawk είναι ένα μεταφορικό ελικόπτερο μεσαίας μεταφορικής ικανότητας, το οποίο κατασκευάζει η Sikorsky Aircraft.

Το ελικόπτερο UH-60 Black Hawk είναι το κύριο αεροσκάφος μεταφοράςτου Στρατού των ΗΠΑ. Είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο μεσαίας ανύψωσης. Είναι εξοπλισμένο με ρότορα μονής 4 πτερυγίων και ουρά ρότορα μονής 4 πτερυγίων

Τα πτερύγια του ρότορα με πυρήνα τιτανίου είναι ανθεκτικά σε πυρά AAA (αντιαεροπορικό πυροβολικό) έως 23 mm και είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες υπό πίεση που μπορούν να ανιχνεύσουν την απώλεια πίεσης του ρότορα (βλάβη).

Το μοντέλο Α ​​σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 11 στρατεύματα μάχης εκτός από το πλήρωμα τριών (πιλότος, συγκυβερνήτης, επικεφαλής πληρώματος)

Το UH-60A χρησιμοποιεί ένα σύστημα μηχανισμού προσγείωσης συρόμενου τροχού ουράς, με δύο μη κινητά γόνατα κύριου γραναζιού και ένα περιστρεφόμενο συγκρότημα ουρά τροχού που κλειδώνει. Για λειτουργίες σε αρκτικά περιβάλλοντα, το Black Hawk μπορεί να εξοπλιστεί με σκι προσγείωσης.

Το UH-60A είναι εξοπλισμένο με καταλύματα στρατευμάτων για οκτώ, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν για να φιλοξενήσουν τέσσερις ιατρικές απορρίμματα πλήρους μεγέθους.

Το Black Hawk μπορεί να μεταφέρει 11 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες μάχης σε κατάσταση ετοιμότητας για επίθεση ή 14 σε κατάσταση μέγιστης χωρητικότητας.

Η μέγιστη ικανότητα μεταφοράς στρατευμάτων είναι 20 ελαφρά εξοπλισμένο προσωπικό.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr