13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΡωσικά ΜΜΕ: Φτάνουν σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αμερικανικά πλοία με όπλα

Ρωσικά ΜΜΕ: Φτάνουν σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη αμερικανικά πλοία με όπλα

Τα πλοία θα μεταφέρουν δεκάδες εξοπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley και άρματα μάχης Abrams.

Αμερικανικά πλοία που μεταφέρουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό θα φθάσουν στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης για να τα παραδώσουν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, έχουν προγραμματιστεί 29 μεταφορές, εκ των οποίων οι 22 είναι προς την Πολωνία, έξι προς τη Βουλγαρία και μία προς τη Ρουμανία. Μετά την εκφόρτωση στην Ελλάδα, ο εξοπλισμός θα σταλεί με τρένα και αυτοκινητοπομπές στις βάσεις μόνιμης και προσωρινής ανάπτυξης των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τα πλοία θα μεταφέρουν δεκάδες εξοπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley και άρματα μάχης Abrams.

«Αν και παλαιότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά εξοπλισμού, τώρα θα χρησιμοποιείται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το μερίδιο ελέγχου του οποίου ανήκει στον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», σημειώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και προσθέτουν ότι «ο αληθινός σκοπός είναι άγνωστος. Ωστόσο, οι όγκοι των προσεχών παραδόσεων μπορεί να υποδηλώνουν μια πιθανή αιφνιδιαστική επέκταση της παρουσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη».

Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύουν:

Πηγή: https://www.voria.gr