13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπίσκεψη Αντιπροσωπείας του US National War College

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του US National War College

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία σπουδαστών του NationalWarCollege (NWC) των ΗΠΑ, στο πλαίσιο επίσκεψης στο ΓΕΕΘΑ, η οποία συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα CaptainMichael E. Biery (USN) και τον Στρατιωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα ColonelNathanMann.

                        Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεχούς και υψηλού επιπέδου στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, και είχε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων επί γεωστρατηγικών θεμάτων  τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος Σύμμαχος που σέβεται την διεθνή νομιμότητα και την τήρηση των αρχών καλής γειτονίας, συνεισφέροντας με τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε δράσεις και επιχειρήσεις της Συμμαχίας και της ΕΕ, όσο και σε διμερή και πολυμερή σχήματα εταιρικής συνεργασίας.

                        Την αντιπροσωπεία του NWC των ΗΠΑ στο ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος καλωσόρισε τους σπουδαστές και αναφέρθηκε ειδικότερα στην διμερή αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, που εδράζεται στο κοινό όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

                        Στην συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση από τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής  – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχο (ΕΑ) Απόστολο Μητσόπουλο για θέματα εθνικής αμυντικής πολιτικής καθώς και συζήτηση επί των τρεχουσών εξελίξεων.

                        Η αντιπροσωπεία κατά την παραμονή της στην Χώρα μας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και το Πολεμικό Μουσείο, όπου θα ενημερωθεί για την λειτουργία και την αποστολή τους.