13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥπογραφή «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας» για το Έτος 2023

Υπογραφή «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας» για το Έτος 2023

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας– Αρμενίας» (Military Cooperation Program) για το έτος 2023από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη και τον Διευθυντή του Τομέα Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας κ. LevonAyvazyan.

            Το ΠΣΣ 2023 περιλαμβάνει 21 δραστηριότητες εκ των οποίων 15 θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα και 6 στην Αρμενία, και αφορούν μεταξύ άλλων σε:

  • Συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
  • Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Ηλεκτρονικού Πολέμου.
  • Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ).
  • Ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας.
  • Ανταλλαγή προσωπικού και επισκέψεων σε σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.
  • Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των Στρατιωτικών Πληροφοριών.

            Η υπογραφή του Προγράμματος επιβεβαιώνει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς των δύο Χωρώνκαι ενισχύει περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το επίπεδο διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Αρμενία για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.