13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ«Τρύπησε» το αντιτορπιλικό «Βέλος» από την κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη

«Τρύπησε» το αντιτορπιλικό «Βέλος» από την κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη

«Πληγωμένο» άφησε πίσω του το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», η επέλαση της χθεσινής κακοκαιρίας, που έπληξε τη Θεσσαλονίκη με θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους.

Το αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία πλοίο, που λειτουργεί ως μουσείο, παραδόθηκε στο έλεος των ανέμων, που κατάφεραν να σπάσουν τους κάβους των προστατευτικών μπαλονιών του, με αποτέλεσμα αυτό να βολοδέρνει πάνω στον ντόκο.

Το γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΥΝΑΝΠ αναφέρει πως το πλοίο συγκρατήθηκε από δύο ρυμουλκά που έπλευσαν στο σημείο, ενώ η εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών που υπέστη αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών και το πλοίο «χτυπιόταν» στο ντόκο, ενώ έσπασε και το ξύλινο κράσπεδο. Το ναυαγοσωστικό έσπευσε και έδεσε καλύτερα το πλοίο, για να αποφευχθούν περαιτέρω βλάβες. 

Κατά την χθεσινή κακοκαιρία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για τουλάχιστον πέντε πτώσεις δένδρων, ενώ οι δυνατοί άνεμοι έριξαν και ένα τσιμεντένιο τοίχο σε αυτοκίνητα αστυνομικών. 

ΠΗΓΗ: https://www.dikaiologitika.gr