13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΕορτασμός Θεοφανίων στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Εορτασμός Θεοφανίων στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Την κυριώνυμη ημέρα στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Μέγας Αγιασμός. Στο κήρυγμα του ο Στρατιωτικός Ιερέας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου Συνταγματάρχης (ΣΙ), αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της αποκαλύψεως και φανερώσεως της Αγίας Τριάδας μέσα από την Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν προς τον προβλήτα του Ναυστάθμου για τον Αγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού όπου και φέτος έπεσαν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και εθελοντές που εκκλησιάστηκαν την ημέρα αυτή στο Ναύσταθμο.


Τιμές απεδώθησαν από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, άγημα του ΠΝ, με κανονιοβολισμούς αλλά και με συριγμούς των πολεμικών πλοίων των ορμούντων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.


Στην Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων συμμετείχε, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π. Καπασάκης ΠΝ, ο Υποδιοικητής ΝΣ, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο αλλά και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνος. Μετά την επιστροφή στον Ιερό Ναό στη Λέσχη Αξιωματικών, προσφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα από την Διοίκηση του Ναυστάθμου.