13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΚρίσεις ΕΛΑΣ: ''Λευκή εντολή'' από Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη για τις απαιτούμενες αλλαγές

Κρίσεις ΕΛΑΣ: ”Λευκή εντολή” από Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη για τις απαιτούμενες αλλαγές

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε σχέση με τις επιλογές των ανώτατων αξιωματικών

Όπως έγραφε χθες η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει λάβει «λευκή εντολή» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές στην Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε σχέση με τις επιλογές των ανώτατων αξιωματικών. Αν και ο Χρυσοχοΐδης γνωρίζει από πρώτο χέρι την αδυναμία της ηγετικής ομάδας της Κατεχάκη, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο μοντέλο θα ακολουθήσει σχετικά με τις επιλογές που θα κάνει. Υπενθυμίζεται ότι το 2001, είχε επιλέξει για αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ τον υποστράτηγο Φώτη Νασιάκο. Όπως αναφέρει η στήλη, ο υπουργός μπορεί να αποκλείσει τον πιο συντηρητικό δρόμο και να αντιγράψει τελικά τον… παλιό εαυτό του.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Σας έγραφα ότι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει λάβει «λευκή εντολή» από τον πρόεδρο Μητσοτάκη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές στην πολύπαθη Αστυνομία. Στο πλαίσιο της εν λευκώ εξουσιοδότησης, είναι αυτονόητο ότι θα έχει τον πρώτο, αλλά αυτήν τη φορά και τον τελευταίο λόγο σε σχέση με τις επιλογές των ανώτατων αξιωματικών. Αν και ο Χρυσοχοΐδης γνωρίζει από πρώτο χέρι την αδυναμία της ηγετικής ομάδας της Κατεχάκη, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το μοντέλο του 2001, τότε που έκανε «βουτιά» την επετηρίδα, επιλέγοντας για αρχηγό τον υποστράτηγο Φώτη Νασιάκο, ή θα το πάει πιο συντηρητικά. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι δεν αποκλείω ο υπουργός Μιχάλης να αντιγράψει τον (παλιό καλό) εαυτό του.