13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑ. Κασιδόπουλος: Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για το υγειονομικό προσωπικό των...

Α. Κασιδόπουλος: Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για το υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ

Αγαπητό kranosgr,

πολύς κόσμος με ρωτάει τι έγινε με το δώρο Πάσχα για τους συναδέλφους στρατιωτικούς που εργάζονται στον τομέα της Υγείας. Ένα θέμα που ανέδειξαν αρχικά η ΕΣΠΕΛ με την ΠΟΕΣ, ενώ κι εγώ ακολούθως συνέδραμα με ανοικτή επιστολή μου στον κ. Υπουργό Οικονομικών, την οποία και φιλοξενήσατε στον εξαιρετικό ιστότοπό σας, στις 24 Μαρτίου 2020.

Βέβαια δε θα πρέπει να παραληφθούν και οι άοκνες προσπάθειες για το θέμα, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος από την πλευρά του συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

Το θέμα όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί από εμένα αλλά το παρακολουθώ καθημερινά. Ποιο συγκεκριμένα:

1.         Επικοινώνησα με τον κ. Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και μου γνώρισε πως το θέμα έχει πλέον προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζω μάλιστα πως ο κ. Υπουργός εξ αρχής έδειξε θετική στάση στον εν λόγω αίτημα κάτι που το είπε και δημόσια σε τηλεοπτική του παρέμβαση, η οποία επίσης φιλοξενήθηκε στο έγκριτο site σας.

2.         Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών-τριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.) κ. Δημήτριο Σκουτέλη και του έθεσα το εν λόγω αίτημα. Δεν σας το κρύβω πως αφουγκράστηκε αμέσως το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αίσια κατάληξή του. Πράγματι, το έθεσε στο Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. η οποία και υπέβαλε το με αριθμό Πρωτοκόλλου 532 / 05-04-2020 έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας και ζητά να συμπεριληφθεί και το στρατιωτικό προσωπικό στο εν λόγω επίδομα.

Αγαπητό kranosgr, η καταβολή του δώρου στους συναδέλφους του τομέα υγείας είναι μια διαρκής επιδίωξη για πολλούς εξ ημών που ασχολούμαστε με τα συνδικαλιστικά εδώ και εβδομάδες. Δυστυχώς, κάποιοι μαθαίνω που μέχρι τώρα έλαμψαν δια της απουσίας τους και μάλιστα αρέσκονταν και σε ειρωνικά σχόλια για την εν λόγω προσπάθεια ως μάταιη και χάριν εντυπώσεων, τώρα που βλέπουν ότι πάει να υλοποιηθεί, προσπαθούν να την οικειοποιηθούν κιόλας. Δυστυχώς όμως για αυτούς, οι συνάδελφοι έχουν γνώση και κρίνουν.

Αριστείδης Κασιδόπουλος

Στρατιωτικός Συνδικαλιστής

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα, για την επιστολή Κασιδόπουλου, από το 4:00

Διαβάστε την επιστολή του Προέδρου Νοσηλευτών