13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣημαντική πρόταση του Στρατιωτικού Συνδικαλιστή Σωτήρη Ντέλλα: ''Μην ξεχνάτε όσους κατασκευάζουν φάρμακα,...

Σημαντική πρόταση του Στρατιωτικού Συνδικαλιστή Σωτήρη Ντέλλα: ”Μην ξεχνάτε όσους κατασκευάζουν φάρμακα, αντισηπτικά και μάσκες”

Κύριοι και κύριες συνάδελφοι

Παρατηρώντας τις τελευταίες εξελίξεις περί οικονομικής ενίσχυσης (δώρο Πάσχα ) του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  του εθνικού μας συστήματος υγείας ,ως ελάχιστη ευχαρίστηση για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ενάντια στην νόσο που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και από την πρώτη στιγμή σαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αλλά και σαν συνάδελφοι κρίναμε αναγκαίο να προτείνουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών να μην μείνουν εκτός της συγκεκριμένης οικονομικής  ενίσχυσης και οι στρατιωτικοί Ιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό  των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Κιχνε- και Ιατρείων μονάδων σχηματισμών και πλοίων, όπου και οι ανωτέρω συμμετέχουν ουσιαστικά και δίνουν καθημερινά και αυτοί των δικό τους αγώνα ενάντια στην νόσο.

Η ανωτέρω πρόταση υιοθετήθηκε από τις περισσότερες υγιείς ομάδες και κατατέθηκε και σχετική επερώτηση από διαφόρους σχηματισμούς του Ελληνικού κοινοβουλίου και έπειτα από σχετική απάντηση σε συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας, παρατηρήσαμε σήμερα, μια θετική έκβαση με ουσιαστικά αποτελέσματα προς όφελος των συναδέλφων μας.

Η πρωτοφανής κριτική που δεχτήκαμε για την ανωτέρω  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με συμβουλάτορες του καναπέ να προσπαθούν να μας επικρίνουν ότι ξεχάσαμε τους συναδέλφους μας στον Έβρο, και άλλους να επιδιώκουν να εκμαιεύσουν την πατρότητα της πρότασης μας, για ίδιον όφελος. Δεν θα σταθώ καθόλου στις παραπάνω αθλιότητες καθώς η θετική έκβαση της προτάσεως, είναι από μόνη της επιτυχία προς όφελος των συναδέλφων μας και τίποτα άλλο. Η συνδικαλιστική μας ιδιότητα είναι ένας συνδετήριος κρίκος μεταξύ του άμεσα εμπλεκομένου και ενδιαφερόμενου με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, μεταφέροντας τις ανησυχίες και τις ρεαλιστικές μας προτάσεις μας, με βασικό γνώμονα, ο  συνάδελφος και η οικογένεια του.

Μετά από ώριμη σκέψη αλλά και παρότρυνση των συναδέλφων θα παραθέσω παρακάτω σχετικές συμπληρωματικές προτάσεις προς όφελος των συναδέλφων που δίνουν καθημερινά των δικό τους αγώνα να μας διαφυλάξουν ενάντια στην νόσο που μαστίζει την χώρα μας.

Για όλους του παραπάνω λόγους προτείνω την χορήγηση της έξτρα οικονομικής ενίσχυσης στο:

α. Προσωπικό του Χημικού – μικροβιολογικού – φαρμακοτεχνικού ελέγχου και στα Φαρμακευτικά Εργαστήριά) (ΦΕ) της 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ) για τον απρόκοπο και ανιδιοτελή αγώνα που δίνουν καθημερινά ενάντια στην επέλαση της επιδημίας, με την κατασκευή φαρμάκων αλλά και  αντισηπτικού διαλύματος για τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας.

β. Στο προσωπικό του  700 ΣΕ (Στρατιωτικό Εργοστάσιο) στο Κερατσίνι για την  παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για την ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

γ. Στο προσωπικό του 691 (Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης) όπου προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής για την κάλυψη αναγκών σε υγρούς αντισηπτικούς σάπωνες και διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου.

Θεωρώ το ανωτέρω προσωπικό, μαζί και με το στρατιωτικό Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει πραγματική μάχη προς όφελος του συστήματος υγείας και η παραχώρηση της παραπάνω πρότασης είναι κατ ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα πρέπει να αναλογιστούμε πως η ενότητα η πίστη και η αξιοπιστία μέσα από αντικειμενικές και ρεαλιστικές προτάσεις θα πρέπει να είναι υποχρέωση όλων μας, και από το αποτέλεσμα θα κριθούμε όλοι μας.

Καλή δύναμη σε όλους.

Ασμίας Σωτήριος Ντέλλας

Μέλος του Δ.Σ  της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ)