13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπάντηση του Προέδρου της ΕΣΠΕΛ, Σμηναγού Θωμά Ντιντιού στην ΠΟΜΕΝΣ

Απάντηση του Προέδρου της ΕΣΠΕΛ, Σμηναγού Θωμά Ντιντιού στην ΠΟΜΕΝΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.Λ.,

Πριν λίγες ώρες ενημερώθηκα από το διαδίκτυο για μια ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, η οποία αναφέρεται στην Ένωσή μας και σε εμένα προσωπικά.

Δεν σας κρύβω, για όσους με γνωρίζετε, ότι σπάνια απαντώ και μπαίνω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και αυτό το βλέπετε και τις τελευταίες μέρες που παρά τον ‘’πόλεμο’’ που δέχομαι δημόσια από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία μέσω ενός γραμματέα της, δεν βγήκα ποτέ να απαντήσω και να δυναμιτίσω το κλίμα, έτσι ώστε να το εκμεταλλευτώ ενόψει των εκλογών της ΕΣΠΕΛ.

Μου δίνεται όμως η ευκαιρία μέσω αυτής της ανακοίνωσης να ακουστούν κάποιες αλήθειες με στοιχεία, τα οποία τα γνωρίζουν πολύ καλά τα μέλη της ΕΣΠΕΛ, αλλά ας τα θυμηθούμε για ακόμα μία φορά.

Καταρχάς είναι αναμφισβήτητο ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι Αυτοδιοίκητα και τις αποφάσεις λειτουργίας διοικητικά και οικονομικά τις παίρνουν μέσω των οργάνων τους όπως προβλέπετε από τα καταστατικά. Άρα η φράση που διαβάσαμε, ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΛ που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2020 και περιείχε και την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του σώματος για αποχώρηση από την ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ για σπουδαίους λόγους, είναι Αμφιβόλου Νομιμότητας, προσβάλει την Ένωσή μας και το σύνολο των Μελών της.

Η διαφορά μας είναι ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται σε γεγονότα έως τις 9 Οκτωβρίου 2019  που η ΕΣΠΕΛ ήταν ακόμα μέλος της και είχε αποστείλει τις καταστάσεις των μελών της, όπως έπραξε και η πλειοψηφία των υπόλοιπων Ενώσεων, κάτι το οποίο δεν αμφισβητήσαμε ποτέ. Τα παράπονα και ο θυμός των μελών μας απέναντι στην ΠΟΜΕΝΣ, τα οποία και μεταφέρω δημόσια ως οφείλω από τη θέση του Προέδρου σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, είναι από τη μέρα της αποχώρησης της Ένωσής μας από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία (12/1/20) και μετά.

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 την ίδια μέρα που πάρθηκε η απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων, στάλθηκε επιστολή στο επίσημο mail της ΠΟΜΕΝΣ με αρ. πρωτ. 1/2020 για την ενημέρωση και  τις ενέργειές της για τη διαγραφή της ΕΣΠΕΛ από τα μητρώα της, αλλά και για την ακύρωση κάθε ενέργειας για πιθανή παρακράτηση συνδρομής από τα μέλη μας όποτε και αν αυτό άρχιζε, με τις καταστάσεις που είχαν σταλεί πριν 100 μέρες να έχουν σημαντικές τροποποιήσεις. Στις 30 Ιανουαρίου 2020 εστάλη Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας προς την ΠΟΜΕΝΣ, η οποία και παραλήφθηκε ενυπόγραφα, στην οποία αναφέρονται, η απόφαση αποχώρησης, οι σπουδαίοι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση, αλλά και το ‘’πάγωμα’’ της πιθανής παρακράτησης συνδρομής, έχοντας στα χέρια τους ΜΗ επικαιροποιημένες καταστάσεις. Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 επανήλθαμε με επιστολή μας με αρ. πρωτ. 10/2020, αναφέροντας για ακόμα μια φορά τα πιο πάνω θέματα. Άρα η ΠΟΜΕΝΣ ήταν πλήρως ενημερωμένη για τη Νόμιμη απόφαση της ΕΣΠΕΛ από τα όργανα διοίκησής της.

Αυτό που μεταφέρω συνεχώς είναι ο εκνευρισμός των μελών μας επί του θέματος των συνδρομών, οι οποίοι συνεχώς διαμαρτύρονται για το ότι βλέπουν στο φάκελο μισθοδοσίας τους κράτηση υπέρ ΠΟΜΕΝΣ χωρίς να ανήκουν στη συγκεκριμένη ομοσπονδία, αλλά και χωρίς να βλέπουν καμία ανταποδοτικότητα στα χρήματά τους. Επίσης αυτό που ζητάνε συνεχώς είναι, από τη στιγμή που η Ένωσή τους δεν ανήκει στη συγκεκριμένη ομοσπονδία θα έπρεπε να  ζητηθεί η συγκατάθεσή τους για παρέμβαση στη μισθοδοσία τους και όχι να γίνεται αυθόρμητα. Αυτό που δεσμεύτηκα προσωπικά είναι ότι βάση του Άρθρου 87 του ΑΚ, οι συνδρομές θα σταματήσουν και δεν θα ξανά εμφανιστούν στις μισθοδοσίες των Στρατιωτικών της ΕΣΠΕΛ, Άρθρο που επικαλείται σε έγγραφά της και η ΠΟΜΕΝΣ αλλά και οι οικονομικές υπηρεσίες των ΓΕ.   Είναι υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε τη φωνή των Μελών μας δημόσια όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους. 

Για το πώς θα συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΣΠΕΛ θα το αποφασίσουν τα μέλη της και ΜΟΝΟ μέσω των οργάνων τους χωρίς να επιτρέψουν σε κανέναν εξωτερικό παράγοντα να επεμβαίνει στις αποφάσεις τους, όπως η δημόσια παρέμβαση μελών του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ υπέρ κάποιων υποψηφίων στις προσεχής εκλογές της Ένωσής μας.

Οι συνάδελφοι μέλη μας όμως γνωρίζουν γεγονότα και πρόσωπα και θα στείλουν ανεπηρέαστοι το δικό τους μήνυμα την Κυριακή στην κάλπη, για το ποιους συναδέλφους τους θέλουν να τους εκπροσωπήσουν σε όλους τους τομείς για τα επόμενα 3 χρόνια, καθαρά με διαφάνεια και αγάπη για την ΕΣΠΕΛ, προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δόθηκε για να αποσαφηνίσουμε κάθε σκιά που ίσως να υπήρχε σε κάποιους και προσωπικά ΔΕΝ επιφυλάσσομαι για τίποτα, γιατί έτσι απλά έχω μάθει να πορεύομαι στη ζωή μου.

Ντιντιός Θωμάς                                                                                                                                             

Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ