13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣπουδαστές της ΣΜΥ στην ΑΣΔΙΘ – Ομιλία Καβιδόπουλου

Σπουδαστές της ΣΜΥ στην ΑΣΔΙΘ – Ομιλία Καβιδόπουλου

Του Ηλία Προύφα

Στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του τρίτου έτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών μίλησε χθες ο Διοικητής της ΑΣΔΙΘ, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους στις ακριτικές περιοχές της Θράκης, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΣΜΥ, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κωτάκο, καθώς και από τους εκπαιδευτές τους, μετέβησαν στην έδρα της ΑΣΔΙΘ.

Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, την αποστολή και τις δραστηριότητες του σχηματισμού, ενός ιστορικού και μάχιμου σχηματισμού της Θράκης, στον οποίο αρκετοί από τους σημερινούς σπουδαστές και σπουδάστριες είναι πιθανό να κληθούν αύριο, ως μόνιμοι υπαξιωματικοί, να υπηρετήσουν.

Μετά την ξενάγηση και την ενημέρωση, ακολούθησε ομιλία του Διοικητή της ΑΣΔΙΘ, Αντιστράτηγου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, στο αμφιθέατρο του σχηματισμού.

Ο Αντιστράτηγος Καβιδόπουλος μίλησε για τον ρόλο των υπαξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αποστολής τους, αλλά και για τις νέες τεχνολογικές και επιχειρησιακές δυνατότητες που έχουν εισέλθει στο στράτευμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μη επανδρωμένα αεροχήματα, τα γνωστά drones, έναν τομέα στον οποίο η ΑΣΔΙΘ θεωρείται πρωτοπόρος, με σημαντική εμπειρία και επιχειρησιακή τεχνογνωσία.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, καθώς και η διοίκηση της Σχολής, αποκόμισαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις τόσο από την ομιλία του Αντιστράτηγου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, όσο και από τα στελέχη του σχηματισμού, για την ενημέρωση, την ξενάγηση και την άψογη φιλοξενία που τους παρείχαν.