13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑδικίες Εθελοντών του ν.445/74 ενοψη προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων του...

Αδικίες Εθελοντών του ν.445/74 ενοψη προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων του νέου νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ

Επιστολή Αναγνώστη στο kranosgr

Παρακαλώ την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ε.Δ να βοηθήσει αυτή την ύστατη στιγμή τους εθελοντές ανακαταταγεις του ν.445/74 οι οποίοι τυγχάνει να μην ανήκουν στο θεσμό των εθελοντών μακράς θητείας όπως ενδεχομένως από κακή πληροφόρηση έχει παρατηρηθεί με αποτέλεσμα να μην μνημονεύονται καθόλου στο εν λόγω προσχέδιο του νομοσχεδίου.

Στην Διαβούλευση του ΥΠΕΘΑ για το εν λόγω νομοσχέδιο ευτυχώς υπήρχε μαζική συμμετοχή εθελοντών συναδέλφων του ν.445/74 ( όχι Εθελοντών μακράς θητείας) που έκαναν εκταμενη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την άδικη μεταχείριση μας σε σχέση με τους συναδέλφους αποφοίτους στρατιωτικών σχολών.

Να ξανα υπενθυμίσω για άλλη μια φορά παρόλο που έχω κουραστεί να τα γράφω συνεχώς ότι ο θεσμός των εθελοντών του ν.445/74 έπαψε να υφίσταται από το 1990 , όπου μετά είχαμε προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΜΑΚΡΆΣ ΘΗΤΕΊΑΣ.

Μιλάμε δηλαδή για στελέχη με 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, για στελέχη με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι εθελοντές του ν.445/74 εισήχθησαν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας με το ίδιο καθεστώς που είχαν εισαχθεί και οι συνάδελφοι των  σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ χωρίς πανελλήνιες, και ακολουθούσαν βάση νόμου πίσω από τον τελευταίο εκ σχολής στην επιτηριδα.
Από το 2016 και έπειτα οι εθελοντές βάλλονται από τους πάντες χωρίς λόγο.
Στο ν.4407/16 αναφέρεται ότι τόσο οι εκ ΑΣΣΥ όσο και οι ανακαταταγεις εθελοντές του ν.445/74 ο χρόνος των υποπαραγραφων β’ και γ’ της παραγράφου 8 του άρθρου 5 του ν.2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μόνιμου αξκου μετά τα πρώτα 13 έτη από την κατάταξη τους, που πρακτικά σημαίνει ότι ένας Σμηναγός της Π.Α θα προαχθεί στα 30 Χρόνια πραγματικής υπηρεσίας σε Επισμηναγο. 
Με τον ν. 4433/16 αφερεθηκε το παραπάνω για τους ανακαταταγεις εθελοντές του ν.445/74 με αποτέλεσμα να προαχθουν οι εκ ΑΣΣΥ και να μείνουν στάσιμοι οι εθελοντές.
Πρέπει για θέματα τάξεις να επανέλθει αυτό πού προϋπήρχε στο ν.4407/16 διότι αρεται η αρχαιότητα που προϋπήρχε εδώ και 30 έτη, και βάση αριθμού μητρώου με αποτέλεσμα στελέχη που καταταγηκανε μετά το 1990 που μέχρι πρότινος εν σχέση με τούς μονιμοποιηθεντες εθελοντές ήταν πολίτες να θεωρούν αρχαιότεροι.

Πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό αφού οι εκ σχολής είναι αρχαιότεροι από τους ανακαταταγεις εθελοντές στο βαθμό κτήσης μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος;
Παρακαλώ διαβάστε και τα σχόλια στην διαβούλευση και δώστε επιτέλους μια δίκαιη λύση.
Να υπενθυμίσω ότι η ΠΟΜΕΝΣ έχει εισηγηθεί για το θέμα να εφαρμοστεί το παραπάνω πού αναφέρω στα 14 χρόνια υπηρεσίας, γιατί όχι όμως στα 13; Εμ πάσει περίπτωση ας αφήσουμε τις κόντρες αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή και ας σκύψουν οι πάντες σε αυτή την κατάφορη αδικία κατά των ανακατατάγων Εθελοντών του ν.445/74 οι οποίοι τυγχάνει να έχουν και αξιοπρέπεια και να τιμούν και να σέβονται το μισθό τους .