13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ“Χαρτογραφούσαν” την Κω - Κύκλωμα κατασκόπων εκτιμούν ότι εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές

“Χαρτογραφούσαν” την Κω – Κύκλωμα κατασκόπων εκτιμούν ότι εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές

Του Θεοδόση Π. Πάνου,

Μπροστά σε ένα κύκλωμα κατασκοπείας φαίνεται πως βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, μετά τη σύλληψη διακινητών μεταναστών που είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες από στρατόπεδα και παρατηρητήρια στην Κω, ενώ ερευνάται η συνεργασία τους με Τούρκους που διακινούν μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά. Το τελευταίο επεισόδιο του «σίριαλ» εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη, με τη σύλληψη ενός 43χρονου Αιγύπτιου στο αεροδρόμιο του νησιού, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει από τη χώρα δύο γυναίκες που είχαν εισέλθει στη χώρα μας παρανόμως από την Τουρκία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, όλα ξεκίνησαν πριν από 7 μήνες, όταν από το Λιμενικό είχαν συγκεντρωθεί πληροφορίες για τις δραστηριότητες κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών. Έπειτα από επιχείρηση που είχαν πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο του 2020 οι λιμενικοί, συνελήφθησαν δύο Αιγύπτιοι ως μέλη του κυκλώματος, το οποίο μάλιστα παραλάμβανε «VIP» πελάτες με «βαριά» πορτοφόλια, που ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία με κατεύθυνση χώρες της Ε.Ε.

Όταν οι λιμενικοί άνοιξαν τα κινητά των δύο συλληφθέντων, έμειναν έκπληκτοι και αμέσως ενημέρωσαν το κλιμάκιο της ΕΥΠ που σταθμεύει μόνιμα στην Κω. Όπως διαπιστώθηκε, στα κινητά τους υπήρχαν φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα στρατιωτικά παρατηρητήρια στις παραλίες του νησιού που μόνο έμπειρα μάτια μπορούν να δουν, αλλά και να εστιάσουν σε αυτά με φωτογραφικό φακό.

Η εξήγηση που είχαν δώσει τότε οι συλληφθέντες ήταν πως είχαν φωτογραφίσει τις παραλίες προκειμένου να γνωρίζουν οι διακινητές στα απέναντι παράλια τα ενδεχόμενα σημεία άφιξης των λέμβων με τους μετανάστες.

Βέβαια, οι εξηγήσεις δεν ήταν πειστικές, με αποτέλεσμα να μεταβεί άμεσα στο νησί εξειδικευμένο κλιμάκιο της ΕΥΠ και να ξεκινήσει εκ νέου έρευνες μαζί με το Λιμενικό, καθώς οι φωτογραφίες που είχαν βρεθεί στα κινητά των δύο συλληφθέντων ήταν από μυστικές τοποθεσίες, που τις γνώριζαν μόνο διαβαθμισμένοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Τελικά, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και αναζητήσεις, εντοπίστηκε ακόμα ένας Αιγύπτιος, ο οποίος διέμενε τα δύο τελευταία χρόνια μόνιμα και νόμιμα στην Κω, κυκλοφορώντας μάλιστα με ένα μαύρο σκούτερ. Όταν τέθηκε υπό παρακολούθηση ο 43χρονος, διαπιστώθηκε σύντομα πως ήταν ενταγμένος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση σύλληψής του στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο Αιγύπτιος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο αεροδρόμιο της Κω, την ώρα που συνόδευε δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν περάσει παράνομα τα ελληνικά σύνορα. Το κύκλωμα τις είχε προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ευρωπαϊκών Αρχών, τα οποία μάλιστα ήταν υψηλής πιστότητας, προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρα της Ε.Ε.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.