13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣημαντική παρέμβαση Μανωλάκου για γυναίκες υπαξιωματικούς και συζύγους στελεχών υπαξιωματικών

Σημαντική παρέμβαση Μανωλάκου για γυναίκες υπαξιωματικούς και συζύγους στελεχών υπαξιωματικών

Του Ηλία Προύφα

Σημαντική παρέμβαση του Επίτιμου Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Βουλευτή Ν.Δ Πειραιά, Στρατηγού Νίκου Μανωλάκου, για τις γυναίκες υπαξιωματικούς και τις συζύγους στελεχών υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε  στις 22/04/2021Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα: «Θέσπιση ενιαίου επιδόματος τοκετού», με την οποία ζητεί, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και με βάση τις Αρχές της Ισότητας και Αναλογικότητας,να θεσπισθεί ενιαίο επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες στρατιωτικούς και τις συζύγους των στρατιωτικών, ανεξαρτήτως βαθμού και ανεξαρτήτως του είδους του τοκετού.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Πειραιάς, 22/04/2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Θέσπιση ενιαίου επιδόματος τοκετού»

Κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα σας συνυποβάλλω το υπ’ αριθ. Πρωτ. 308/2020 έγγραφο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, το οποίο υιοθετώ πλήρως και με το οποίο προτείνεται η θέσπιση ενιαίου επιδόματος τοκετού, προσδιοριζόμενο στο ποσό των € 1300,00, ήτοι το προβλεπόμενο σήμερα για το βαθμό του Ανθ/γου και άνω,  για τις γυναίκες στρατιωτικούς καθώς και για τις συζύγους των στρατιωτικών, ανεξαρτήτως βαθμού, το οποίο να λαμβάνεται για κάθε γέννηση τέκνου, ανεξαρτήτως του είδους του τοκετού.

Φρονώ κ. Υπουργέ ότι η ως άνω πρόταση τελεί σε πλήρη συμφωνία προς τις Αρχές της Ισότητας και Αναλογικότητας, εξυπηρετεί απολύτως τον σκοπό της κυβερνητικής πολιτικής για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, με την ενθάρρυνση των γεννήσεων και, για τους λόγους αυτούς πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής και υποστήριξης.

Ο Αναφέρων

Νικόλαος Μανωλάκος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.