13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΧάρης Παλτόγλου: Ο Καβαλιώτης Κόουτς των Στρατιωτικών

Χάρης Παλτόγλου: Ο Καβαλιώτης Κόουτς των Στρατιωτικών

Του Ηλία Προύφα

Από τους ποιο γνωστούς καθηγητές πολεμικών τεχνών πανελληνίως. Ο λόγος για τον Καβαλιώτη Κόουτς, του Τας Κβον Ντο, Χάρη Παλτόγλου, διατηρεί σχολή πολεμικών τεχνών στην Καβάλα.

Γνωστός στους στρατιωτικούς κύκλους της Μακεδονίας και Θράκης, ο Χάρης Παλτόγλου, από τη διδασκαλία της δημοφιλούς Κορεάτικης πολεμικής τέχνης τόσο σε στρατιωτικούς, όσο και σε παιδιά στρατιωτικών από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας. Από πολύ μικρός στράφηκε στον χώρο του αθλητισμού μέχρι που η κλίση και το ταλέντο του στο άθλημα του Ταε Κβον Ντο τον έκανα να στραφεί αποκλειστικά σε αυτό. Κάτοχος 6dan πλέον, διατηρεί με μεγάλη επιτυχία τον δικό του αθλητικό χώρο στο κέντρο της Καβάλας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε όταν παρέλαβε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το πτυχίο του προπονητή και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 2002 ίδρυσε τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας.

Παράλληλα, κατέχει τον τίτλο του προπονητή κλιμακίων της Ένωσης Ταε Κβον Ντο Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ), θέση όχι μόνον ιδιαίτερα τιμητική αλλά και ουσιαστική. Στο πλαίσιο της ιδιότητας του έχει συνοδεύσει επίλεκτες ομάδες της ΕΤΑΒΕ σε αγώνες εντός Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Χάρης Παλτόγλου είναι επίσης εξεταστής της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τις προαγωγικές εξετάσεις μαύρων ζωνών-νταν. Το 1999 απέκτησε το πρώτο δίπλωμα διαιτησίας, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος διαιτησίας της Ομοσπονδίας από το 2008 έως το 2010.

Βασικό κομμάτι της επαγγελματικής του πορείας αποτελούν οι μετεκπαιδεύσεις και η συνεχείς επιμορφώσεις σε ό,τι σχετίζεται με το άθλημα του Ταεκ Βον Ντο αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Αξίζει να αναφερθεί η μετεκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο Yong In της Κορέας το 2008 και στο Keimyung University το 2009. Εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις που αποκόμισε στην γενέτειρα του Ταε Κβον Ντο κατάφερε να δημιουργήσει «δυνατές» επαγγελματικές σχέσεις με κορυφαίους Κορεάτες δασκάλους και να συνάψει σημαντικές συνεργασίες.