13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥπεράριθμες Υπηρεσίες Στρατιωτικού Προσωπικού Λόγω Επιφυλακών – Μέτρα Ατομικής Προστασίας Πυρόσβεσης

Υπεράριθμες Υπηρεσίες Στρατιωτικού Προσωπικού Λόγω Επιφυλακών – Μέτρα Ατομικής Προστασίας Πυρόσβεσης

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)   Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 34/25-10-2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Ξάνθης Δνση γραφείων: Στρδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», τηλ.: 2541035830 Δνση επ.: Αίμου 32, ΤΚ 67131, Ξάνθη, τηλ.:6947401286 web sites: www.poes.gr , www.espeex.blogspot.com ,  e-mail: [email protected]
  

ΠΡΟΣ :                                                                                                         Αρ. πρωτ.: 485  

                        Πίνακας Αποδεκτών                                                           Ξάνθη, 19 Ιουλ 23

ΚΟΙΝ. :          

ΘΕΜΑ:           Προσωπικό – Διοικητικά (Υπεράριθμες Υπηρεσίες Στρατιωτικού Προσωπικού Λόγω Επιφυλακών – Μέτρα Ατομικής Προστασίας Πυρόσβεσης)

            Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

            Συνάδελφοί μας από Μονάδα της Αττικής, επικοινώνησαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, μεταφέροντας την έντονη δυσφορία, αγανάκτηση και παράπονό τους, καθόσον, όπως σχεδόν κάθε καλοκαίρι συμβαίνει, έτσι και φέτος, καλούνται να εκτελέσουν τις τέσσερις (4) τουλάχιστον υπηρεσίες τους κατά το σύνηθες πρόγραμμα της Μονάδας, αλλά και δεκαεννέα (19) με είκοσι (20) υπηρεσίες επιφυλακής, στο πλαίσιο της ετοιμότητας εφαρμογής του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

            Ειδικότερα και όταν ενεργοποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις αυτού (Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»), καλούνται να διανυκτερεύσουν εντός της Μονάδας τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα σίτισης και διαμονής. Την επομένη δε ημέρα, αντί να μεταβούν στις οικίες τους για ξεκούραση, παραμένουν στη Μονάδα τους για να ασκήσουν τα καθημερινά καθήκοντα της ειδικότητάς τους. Όσο δε για την ένταξη της ως άνω επιφυλακής στο θεσμικό πλαίσιο της νυκτερινής εργασίας, ούτως ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη οικονομική αποζημίωση, δε γίνεται λόγος!

            Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις αποσπάσεις και διαθέσεις προσωπικού σε Στρατιωτικές Λέσχες, ΚΑΑΥ και Στρατιωτικά Πρατήρια, οι οποίες απομειώνουν τον «ενεργό» αριθμό του προσωπικού που παραμένει στη Μονάδα, επιφορτίζοντας το εναπομείναν με διπλά και τριπλά καθήκοντα και πολλαπλάσιες υπηρεσίες.

            Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι δεν είναι η μοναδική Μονάδα στην οποία παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να διερευνηθεί η έκταση των καταγγελλομένων στο σύνολο των Μονάδων της Επικράτειας, όλων των Κλάδων και στη συνέχεια να θεραπευτεί και να εξομαλυνθεί η κατάσταση, εντός ανθρώπινων ορίων, συμβατά με τις δημοκρατικές και σύγχρονες αντιλήψεις περί εργασίας.

            Με αφορμή τα ανωτέρω και με την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν πολλές περιοχές της Χώρας μας, ως Ένωση διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, συνάδελφοί μας κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεσή των πυρκαγιών, χωρίς κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας, όπως τούτο προκύπτει από οπτικό υλικό δημοσιογραφικών ιστοσελίδων (https://www.zougla.gr/greece/article/sti-maxi-antimetopisis-ton-pirkagion-ke-o-stratos—se-efarmogi-to-sxedio-defkalion,  https://www.zougla.gr/greece/article/megali-pirkagia-ston-kouvara-atikis) παρά μόνο με μάσκες κατά του κορονοϊού, κράνη και την ευχή «πάτε κι όπου βγει», δείχνοντας έτσι μια Πολιτεία που για μια ακόμη φορά αφήνει στο έλεος της τύχης τις/τους στρατιωτικούς.

            Οι κ.κ. βουλευτές και βουλεύτριες του Ελληνικού κοινοβουλίου, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες ανάδειξης του θέματος δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

            Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας, για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνισης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
   
   
Βάιος Τσαπρούνης Γεώργιος Λύρατζης
Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)
τηλ. 6947401286 τηλ. 6932572880

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αποδέκτες για ενέργεια

Α/ΓΕΕΘΑ [(Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος)]

Αποδέκτες για πληροφορία

ΥΕΘΑ

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υπόψη Υπουργού κου Βασίλειου Κικίλια)

ΥΦΕΘΑ (Υπόψη Υφυπουργού κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη)

Κοινοβουλευτικά κόμματα

Βουλεύτριες και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Α/ΓΕΣ [(Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης)]

Α/ΓΕΝ [(Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ)]

Α/ΓΕΑ [(Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς)]

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

Πρωτοβάθμιες Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών

Στρατιωτικοί συντάκτες – ΜΜΕ