13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤο ''χακί'' συνδικαλιστικό αμετάθετο, το νόμιμο και το ηθικό

Το ”χακί” συνδικαλιστικό αμετάθετο, το νόμιμο και το ηθικό

Του Ηλία Προύφα

Αφορμή για το παρακάτω σχόλιο στάθηκε η έναρξη της ετήσιας διαδικασίας, ηλεκτρονικής δήλωσης φρουρών προτίμησης, η οποία ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως λοιπόν συζητιέται σε κύκλους εν ενεργεία στρατιωτικών και μαθαίνουμε στο kranosgr, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιθυμούν να κάνουν χρήση της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας, προκειμένου να τύχουν του ευεργετήματος του συνδικαλιστικού νόμου, για το αμετάθετο.

Μα θα μου πείτε που είναι το παράνομο; Η απάντηση είναι πουθενά, ίσα ίσα είναι νομιμότατο. Ηθικό μόνο δε μπορεί να θεωρηθεί, όπως σχολιάζουν και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, γιατί όλα τα νόμιμα δεν είναι και ηθικά, έστω και εάν δεν ποινικοποιούνται.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το ”σούσουρο” που προκλήθηκε ανάμεσα σε στρατιωτικούς κύκλους και οι ψίθυροι που αρχίζουν και γίνονται κραυγές, αφορούν ένστολους, οι οποίοι ενώ έχουν έρθει σε κόντρα με τη συνδικαλιστική τους ”οικογένεια”, εν τούτοις επιθυμούν να κάνουν χρήση του ως άνω ευεργετήματος.

Εάν ισχύει λοιπόν κάτι τέτοιο, μήπως την επόμενη φορά που θα βγουν δημόσια να ”κατακεραυνώσουν” το συνδικαλιστικό φορέα που ανήκουν, θα πρέπει να ενημερώσουν επίσης δημόσια τους στρατιωτικούς, ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το ”χακί” συνδικαλιστικό προνόμιο από το φορέα που ανήκουν, για το αμετάθετό τους ή καλύτερα όπως σχολιάζουν στελέχη, ας το αποποιηθούν.

Τότε το νόμιμο θα είναι και ηθικό!