13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΞανά επίκαιρο: Το...''παρεξηγημένο'' ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας και ο Γ.Γ Αντώνης Οικονόμου

Ξανά επίκαιρο: Το…”παρεξηγημένο” ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας και ο Γ.Γ Αντώνης Οικονόμου

Του Ηλία Προύφα

Ξανά επίκαιρο το σχόλιο του kranosgr, για το ΚΑΑΥ της Θεσσαλονίκης.

Κάποτε και παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των Διοικήσεων και του προσωπικού, βίωνε από τα εν ενεργεία στελέχη την απαξίωση και την…περιφρόνηση, σε αντίθεση με ηλικιωμένους απόστρατους που το προτιμούσαν κατά κόρον.

Αναφερόμαστε στο ”χακί” θέρετρο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Τριάδα.

”Παρεξηγημένο”, λόγω των παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων και της κοντινής απόστασης στη συμπρωτεύουσα, με την παραλία στην καρδιά του Θερμαϊκού, κατατασσόταν λόγω θάλασσας, μαζί με το ΚΑΑΥ του Καραβόμυλου και του Μαλακίου, στα λιγότερο δημοφιλή.

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν και υπάρχει μια μεγάλη στροφή εν ενεργεία στελεχών προς το ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδος.

Το…παρεξηγημένο και… περιφρονημένο ΚΑΑΥ, άρχισε να αποκαλείται ”όαση δροσιάς”, ”μικρός παραθεριστικός παράδεισος”, όπου σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, τα στελέχη με τις οικογένειές τους μπορούν να περάσουν αξιοπρεπείς και οικονομικές διακοπές.

Αρκεί μία επίσκεψη κυρίως το Σαββατοκύριακο και θα πειστεί και ο πιο δύσπιστος αναγνώστης.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία αναβαθμίστηκαν, όπως και οι παροχές σε είδη εστίασης, ενώ η θάλασσα τα τελευταία χρόνια είναι πεντακάθαρη.

Ποιος όμως είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της αναβάθμισης; Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Θεσσαλονικιό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε τις προσπάθειες αναβάθμισης του ΚΑΑΥ και τις συνεχίζει και το 2021, δίνοντας εντολή στο Στρατηγό Σπανό, να συνεχίσει την αναβάθμιση, προς όφελος του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, των απόστρατων δικαιούχων και των οικογενειών τους.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται και φέτος, με τα στελέχη της συμπρωτεύουσας, να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος.