13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤο ευχαριστώ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο

Το ευχαριστώ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο

Του Ηλία Προύφα

Με ένα δημόσιο ευχαριστώ υποδέχθηκε χθες στη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη σημαντική συνδρομή του Στρατού Ξηράς, στην αντιμετώπιση του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, έθεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή. Η συμβολή του στρατού ξηράς με μηχανήματα, σκηνές και τρόφιμα ήταν καθοριστική, κάτι που ο έμπειρος πολιτικός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναγνώρισε δημόσια για τη δράση του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά;

«Στο πρόσωπο του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων που με άμεση αντίδραση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές, προσφέροντας αποφασιστικής σημασίας βοήθεια. Με τη βοήθεια του Στρατού στήθηκαν εκατοντάδες σκηνές για την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών των κατοίκων, ενώ η κατόπτευση και επιτήρηση από εδάφους και από αέρος με 2 ελικόπτερα, προσέφερε ουσιαστική αλλά και ψυχολογική βοήθεια, αναπτερώνοντας τις πρώτες εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές, το ηθικό των σεισμόπληκτων. Επιπλέον ο Στρατός διέθεσε τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Σχολείου που λειτουργεί στο Στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο για τη φιλοξενία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Δαμασίου που καταστράφηκε, μέχρις ότου χτιστεί το νέο σχολείο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνεται και σε νέα έργα για την υποστήριξη του επιχειρησιακού και κοινωνικού ρόλου του Στρατεύματος, όπως η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Στρατηγείου ΑΤΑ στη Λάρισα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η προμήθεια δύο νέων γεφυρών τύπου μπέλει που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα της Ενεργειακής αναβάθμισης της 1ης Στρατιάς, η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού και η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Λάρισα.