13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑποχαιρέτησε το διπλανό του...

Αποχαιρέτησε το διπλανό του…

Του Ηλία Προύφα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, θεωρείται ένα από τα στελέχη που πέρασαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, φθάνοντας στα ανώτερα αξιώματα, που δεν ”κρεμάει” τους δικούς του ανθρώπους. Τους στηρίζει και τους συμπαραστέκεται μέχρι τέλους. Και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Γ’ΣΣ, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον ”διπλανό του”, από τη ΣΣΕ, απόστρατο πλέον αντιστράτηγο Δημήτριο Κούκο.

Σημαντική κίνηση, υψηλού συμβολισμού.

Όσοι τον γνωρίζουν, έστω και αν έχουν κάποιες φορές κοντραριστεί μαζί του, αναγνωρίζουν ότι δεν είναι κάτι ψεύτικο και προσποιητό αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αληθινό και ανθρώπινο, όπως ο πραγματικός εαυτός του.

Δε θα ξεχάσουμε καταγράφοντας το ρεπορτάζ, ότι παρά την όποια πικρία ή στεναχώρια μπορεί να είχε όταν αποστρατεύθηκε από Αρχηγός του ΓΕΣ, ήρθε στις τελετές παράδοσης – παραλαβής, όλων των στρατηγών, που ο ίδιος είχε επιλέξει (Δημόκριτος Ζερβάκης, Δημήτρης Μπίκος κλπ).

Σήμερα αποχαιρέτησε το Στρατηγό Κούκο και συνεχάρη τον διάδοχό του, Αντιστράτηγο Σπανό, τον οποίο από τη θέση του Υφυπουργού, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, για το καλό της πατρίδας.

Χωρίς κακία, εμπάθεια και μικρότητες…