13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤο επείγον αίτημα του ΕΚΑΒ στο ΓΕΕΘΑ και η άμεση ανταπόκριση του...

Το επείγον αίτημα του ΕΚΑΒ στο ΓΕΕΘΑ και η άμεση ανταπόκριση του Στρατηγού Φλώρου

Του Ηλία Προύφα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά ότι βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη και αξίζει να τονιστεί ότι και ως προς το κοινωνικό τους έργο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ποτέ ίσως στο παρελθόν δεν στάθηκαν τόσο πολύ δίπλα και άμεσα στον Έλληνα πολίτη, όσο επί της Αρχηγίας του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μόνο θετικό λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά βρίσκονται αρωγοί απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες, κυρίως σε θέματα υγείας.

Τελευταίο λαμπρό παράδειγμα, το επείγον αίτημα του ΕΚΑΒ, προς το ΓΕΕΘΑ, για άμεση συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων σε ασθενοφόρα με οδηγούς, για την αντιμετώπιση υπερεπειγόντων περιστατικών υγείας κυρίως σε ακριτικά νησιά, όπου αυτό είναι εφικτό και για την περίπτωση εκείνη που τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν διατεθεί στο σύνολό τους σε άλλες διακομιδές και δεν υπάρχει άλλη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου στο νησί.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, από τη στιγμή που το αίτημα του ΕΚΑΒ έγινε γνωστό, η εντολή του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ήταν άμεση και αποτελεσματική. Μάλιστα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο σε Λέρο, Λήμνο και Κω, έχει διατεθεί με εντολή του, από ένα ασθενοφόρο όχημα με τον εξοπλισμό και τον οδηγό του, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση ”επιφυλακής”, έτοιμο να επανδρωθεί με υγειονομικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και να συνδράμει στην μεταφορά του υπερεπείγοντος περιστατικού.

Αυτές είναι οι ΕΔ που θέλουμε…