13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤι πρόσφερε ο Παναγιωτόπουλος στη Φλ.Παρλύ και την ενθουσίασε;

Τι πρόσφερε ο Παναγιωτόπουλος στη Φλ.Παρλύ και την ενθουσίασε;

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ένα ωραιότατο, ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ, αναμνηστικό δωράκι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που εορτάζονται φέτος πρόσφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Γαλλίδα ομόλογό του Φλωράνς Παρλύ, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας – πακέτο για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, στην οποία αμφότεροι παρευρίσκονταν. Μία σημαντικότατη επέτειο, για την οποία άλλωστε είχαν αναφερθεί αμφότεροι στις τοποθετήσεις τους καθώς και στο ρόλο που είχε διαδραματίσει τότε η Γαλλία στην απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Οθωμανικό ζυγό.

Πρόκειται για ένα ολομέταξο γυναικείο φουλάρι, γνωστού οίκου, που προσφέρει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» σε Κυρίες ως αναμνηστικό της επετείου αυτής, με θέμα Έλληνες φουστανελλοφόρους της εποχής, μια αντρική φορεσιά που διασώζεται ως τις μέρες μας μέσα από τη στολή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο, ενώ στο πάνω τμήμα του φουλαριού υπάρχουν οι χρονολογίες 1821-2021.

Φαίνεται μάλιστα ότι η κυρία Παρλύ ενθουσιάστηκε από το δώρο, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τον ενθουσιασμό των ματιών της, όταν το πρωτοείδε, που έσπευσε αμέσως και επί τόπου να το φορέσει, όπως φαίνεται και στις εξαιρετικές φωτογραφίες του φωτογράφου του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου (συνονόματος του υπουργού και χωρίς καμία σχέση συγγένειας μαζί του). Ενέργεια μάλλον ασυνήθιστη για μία Κυρία και μάλιστα επίσημη στη διάρκεια επισήμου εκδηλώσεως, αν πραγματικώς δεν το θέλει η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι υπουργοί είχαν κάνει αναφορά στην επέτειο αυτή κατά τις προηγηθείσες σύντομες τοποθετήσεις τους.

Ο μεν ΥΕΘΑ είχε επισημάνει ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τα Rafale «…Επιβεβαιώνει μία μακροχρόνια παράδοση εξαιρετικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών. Σχέσεις που εδράζονται στην αλληλεγγύη και την ισχυρή, διαχρονική και ειλικρινή φιλία των χωρών και των λαών μας, ήδη από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, και την συνεισφορά των Γάλλων φιλελλήνων και της Γαλλίας, ως Μεγάλης Δύναμης, στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία».

Η δε Γαλλίδα ομόλογός του είχε «απαντήσει» λίγο μετά σημειώνοντας ότι «…Κατά το παρόν έτος, της διακοσιοστής επετείου από τον Αγώνα για την Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, στην οποία η Γαλλία συνέβαλε αποφασιστικά πολεμώντας στο πλευρό σας, θέλω να εκφράσω την υπερηφάνειά μου που βρίσκομαι εδώ για να εξακολουθήσει να υφίσταται αυτή η μακρά και βαθιά φιλία που ενώνει τις χώρες μας».

Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία σε πολλαπλά…επίπεδα!

ΠΗΓΗ: https://www.parapolitika.gr