13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤι έγινε στον Έβρο για πρώτη φορά στις ΕΔ κατά την επίσκεψη...

Τι έγινε στον Έβρο για πρώτη φορά στις ΕΔ κατά την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Απερίσπαστος στο έργο του που δε είναι άλλο από τη θωράκιση της χώρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος ολοκλήρωσε μία άκρως επιτυχημένη περιοδεία στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, όλα τα στελέχη, χωρίς καμία εξαίρεση, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν τον Αρχηγό τους.

Μέχρι τώρα αυτό που είχαμε συνηθίσει ήταν ο εκάστοτε αρχηγός επιτελείου, να επισκέπτεται κάποια φυλάκια, τις έδρες των σχηματισμών, να συνομιλεί μόνο με τους διοικητές, τους οικείους μητροπολίτες, τους δημάρχους, να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, να ανταλλάσσουν πλακέτες και να δεξιώνονται στις Λέσχες Αξιωματικών, κάτι που μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφηνε στην πλειοψηφία των στελεχών και κυρίως των χαμηλόβαθμων, που επί ημέρες ”έτρεχαν” για να προετοιμάσουν μια εθιμοτυπική επίσκεψη και μόνο, και στο τέλος να ”μαζέψουν” τη… σκόνη των αποχωρησάντων στρατηγών.

Πλέον όλα αυτά με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλάζουν και ο πρώτος έρχεται και γίνεται ίσος με τον τελευταίο στρατιώτη, συνομιλώντας απευθείας μαζί του, ακούγοντας τον, καταγράφοντας τα προβλήματά του και κυρίως απευθυνόμενος με ομιλία του, σε όλα τα στελέχη και τους οπλίτες face to face. Και όχι με απλή εθιμοτυπική ομιλία…

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ”μοντέλο αμεσότητας” του Αρχηγού των ΕΔ με τα στελέχη, τα οποία το ήθελαν, το περίμεναν και το επικρότησαν.

Δεν είναι τυχαίο πως τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το Λαγό, τον Προβατώνα και την Αλεξανδρούπολη, είναι θετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι, στελέχη ”έκοψαν” την απαλλαγή τους για να δουν και να ακούσουν από κοντά τον Στρατηγό Φλώρο.

Μια έρευνα σε μονάδες της περιοχής του Λαγού, μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο…