13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤην Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε στο ΣΚΑΙ η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μίας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης, ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: “Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας”.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Ανέφερε ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ήταν μέχρι σήμερα.

Ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, μόνον το 36% το δηλώνουν.

“Θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα”, υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.