13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚρίσεις ΕΔ: ''Κλείδωσε'' η ημερομηνία - Παρασκευή πρωί ΣΑΓΕ, το απόγευμα τα...

Κρίσεις ΕΔ: ”Κλείδωσε” η ημερομηνία – Παρασκευή πρωί ΣΑΓΕ, το απόγευμα τα Ανώτατα Συμβούλια

Του Ηλία Προύφα

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με θέμα τις τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συνεδρίαση η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων κρίσεων και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής, στην ανακαινισμένη αίθουσα του συμβουλίου στο ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ημέρα εκτός απροόπτου και συγκεκριμένα το απόγευμα, τη σκυτάλη των συνεδριάσεων αναμένεται να πάρουν τα Ανώτατα Συμβούλια σε Στρατό Ξηράς (ΑΣΣ), Πολεμικό Ναυτικό (ΑΝΣ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΑΣ).

Οι πρώτες πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr.com, κάνουν λόγο για συνεδριάσεις και το Σάββατο ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει διακοπή την Κυριακή και η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα και να επικυρώσουν με τις υπογραφές τους τις αποφάσεις των συμβουλίων, οι οποίες κατόπιν θα πρέπει να λάβουν αριθμό ΦΕΚ, από το Εθνικό Τυπογραφείο, για να κοινοποιηθούν.

Η όλη διαδικασία μαζί με τις συνεδριάσεις του ΣΜΑΝ για τις τοποθετήσεις αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.