13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ...

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

 ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
email:[email protected]
Aρ.Πρωτ.:      275/2020
Ιωάννινα, 7 Oκτ  2020   
 

 ΠΡΟΣ:      Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) 

8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

ΚΟΙΝ:      Βουλευτές Ηπείρου

ΘΕΜΑ :  Μοριοδότηση Στρατιωτικών Φρουράς Ιωαννίνων

                     Η Ένωσή μας επανέρχεται για πολλοστή φορά    στο θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην φρουρά Ιωαννίνων διότι παρά τις υποσχέσεις για επίλυση του θέματος, η αδικία εις βάρος των συναδέλφων συνεχίζεται. Επανερχόμαστε στο σοβαρό αυτό θέμα  ειδικά και ενόψει των μεταθέσεων 2021 ώστε να τονιστεί για άλλη μια φορά η αδικία που βιώνουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην φρουρά Ιωαννίνων. Η αδικία αυτή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπουμε την τελευταία τριετία να αυξάνονται τα μόρια σε πολλές περιοχές ακόμη και του εσωτερικού όπως η Χαλκίδα και η Αθήνα , σε αντίθεση με  περιοχές της παραμεθορίου της Ηπείρου(, του Δήμου Ιωαννίνων και τον Δήμου Πωγωνίου),  που παραμένουν μειωμένες .

       Προκειμένου να γνωρίσετε την υφιστάμενη κατάσταση στην Φρουρά Ιωαννίνων σας επισημάνουμε τα εξής τα οποία όπως φαίνεται δεν λήφθηκαν υπόψη στην απάντηση  του ΥΠΕΘΑ  το προηγούμενο έτος σε ερώτηση στην ΒτΕ.

        Η Φρουρά Ιωαννίνων περιλαμβάνει τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν όχι σε έναν όπως ανέφερε το ΥΠΕΘΑ ,αλλά σε  δύο  Δήμους  της Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και τον Δήμο Πωγωνίου,  ο  οποίος σε όσα χαρακτηριστικά  αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην απάντησή του (κλιματολογικά ,απόσταση από μεθόριο ,υποδομές ,μέσα μεταφοράς ,πληθυσμός, τουρισμός) μειονεκτεί σημαντικά απέναντι στους Δήμους  Φλώρινας και Καστοριάς  ενώ  οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί , λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων!

        Η αδικία αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις  αν λάβουμε  υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια και από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Αθήνα (λαμβάνουν τα υπερδιπλάσια)  αλλά και της Χαλκίδας (λαμβάνουν τα πενταπλάσια) κάτι που ενώ αναφέραμε στην πρώτη μας επιστολή για το θέμα της μοριοδότησης δεν δόθηκε καμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ .

        Από τα παραπάνω προκύπτει  ανάγκη στο πνεύμα  της απάντησής  του ΥΠΕΘΑ που αναφέρει  <<ότι το προσωπικό θα αισθανόταν τουλάχιστον αδικημένο με αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στο θεσμό των μεταθέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για το περί δικαίου αίσθημα μεταξύ των στελεχών και το αποτύπωμα της αξιοκρατίας σε αυτά >> ότι τα παραπάνω  αφορούν όπως αποδείξαμε τα στελέχη που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων.

         Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί επιτέλους η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων όπως αποδείξαμε , επανερχόμαστε στο θέμα και  παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου η εν λόγω Φρουρά να συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη  τουλάχιστον κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας

                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
-Ο- Πρόεδρος   Θεοδώρου Γεώργιος Ταγματάρχης (ΠΖ) 6937453787    -Ο-                    .Γεν. Γραμματέας   Στρατσιάνης Παναγιώτης                        ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ) 6936563126