13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤάξη ΣΜΥ 2005: Έκκληση στο νέο ΑΓΕΣ Αντγο Άγγελο Χουδελούδη...

Τάξη ΣΜΥ 2005: Έκκληση στο νέο ΑΓΕΣ Αντγο Άγγελο Χουδελούδη…

Ακόμη περιμένουμε την προαγωγής μας…

Το Έτος 2023 ανέτειλε πριν από 26 μέρες βρήκε την τάξη 2005 της ΣΜΥ να βρίσκεται καθηλωμένη στο βαθμό του Ανθστή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Γ’ 2101/30 Αυγ 22, στο οποίο αναγράφεται «η Κύρωση Πινάκων Τακτικών Κρίσεων και Προαγωγή Ανθυπασπιστών Στρατού Ξηράς» το σύνολο των Ανθστών της τάξης 2005 κρίθηκε προακτέο στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού, πλην δύο στελεχών που κρίθηκαν παραμένοντες στον βαθμό και κατέθεσαν προσφυγή, εντούτοις δεν έχει εκδοθεί ακόμη η αντίστοιχη ΕΔΥΕΘΑ από την ΓΕΣ/Β1, στην οποία οι προακτέοι Ανθυπολοχαγοί κρίνονται ως προαχθέντες.

Η καθυστέρηση της ΕΔΥΕΘΑ, δημιουργεί προβλήματα στα εν λόγω στελέχη μιας και η προαγωγή στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού συνεπάγεται οικονομική αύξηση λόγω αλλαγής στο μισθολογικό κλιμάκιο και διαφορετικό είδος υπηρεσιών βάση του βαθμού προαγωγης ιδιαίτερα στα στελέχη που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Πέραν αυτού δημιουργεί μεγάλο κώλυμά στα Γραφεία Προσωπικού των Μονάδων, καθότι οι Αξιωματικοί που συντάσσουν τις Εκθέσεις Ικανότητας θα κληθούν αφενός να κάνουν διπλή δουλειά συντάσσοντας δύο Εκθέσεις (μία στον βαθμό του Ανθστη και μία στου Ανθλγού) και αφετέρου αδυνατούν κλείσουν τα Ατομικά Έγγραφα των υπόψη στελεχών, που είχαν από το βαθμό του Μ. Λοχία και να ανοίξουν καινούργια με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Τέλος στην εν λόγω ΦΕΚ αναγράφεται ότι οι Ανθστες απόφοιτοι ΣΜΥ θα προαχθούν κατά το 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2022, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμη.

Αυτό δημιουργεί ιεραρχικό κόλλημα όσον αφορά την βαθμολογική εξέλιξη, καθόσον οι νεότεροι ΕΜΘ Ανθστές σειράς 92 έχουν προαχθεί σε Ανθλγοί και εμείς εδώ και 4 μήνες, και λόγω καθυστέρησης της Β1, οι Ανθστες ΣΜΥ θεωρούνται κατωτεροι .

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, που βρίσκεται πάντα κοντά στο προσωπικό, θα δώσει λύση στο πρόβλημα.