13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι...''Αθάνατοι'' των Επιτελικών Γραφείων και οι αλλαγές Χουδελούδη - Δρυμούση

Οι…”Αθάνατοι” των Επιτελικών Γραφείων και οι αλλαγές Χουδελούδη – Δρυμούση

Του Ηλία Προύφα

Ο όρος ”Αθάνατος – Αθάνατοι”, όπως είναι γνωστό, έχει αποδοθεί παγκοσμίως, μεταφορικά, στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι ορίζονται από τις χώρες τους στη ΔΟΕ, έχουν ισόβια θητεία και μέχρι να αποδημήσουν εις Κύριον, Αλλάχ, Γιαχβέ και όπου πιστεύει ο καθένας δεν τους κουνάει κανείς.

Δανειζόμενοι λοιπόν τον όρο από τη ΔΟΕ, θα αναφερθούμε μεταφορικά στα στελέχη των Επιτελικών Γραφείων των Γενικών Επιτελείων και όχι μόνο, στους οποίους μπορεί να αποδοθεί δικαίως, λόγο της μακροχρόνιας παραμονής τους στα επιτελεία, ο όρος του ”χακί αθάνατου”.

Ξεχασμένοι από την υπηρεσία, κυρίως υπαξιωματικοί (οι αξιωματικοί πρέπει να φύγουν και κάποια χρόνια σε Έβρο – Νησιά για να προχωρήσουν στην ιεραρχία), βλέπουν τους αρχηγούς και τους στρατηγούς να αλλάξουν και τους συναδέλφους τους να παίρνουν μεταθέσεις σε Έβρο και Νησιά και αυτοί εκεί, ακούνητοι ως ”Αθάνατοι” του στρατεύματος.

Αυτό φαίνεται πλέον πως αλλάζει καθώς όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, οι δύο νέοι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, θα προχωρήσουν στην απαραίτητη και επιβεβλημένη ανανέωση του προσωπικού στα Επιτελικά Γραφεία και τις Διευθύνσεις Όπλων – Σωμάτων.

Είναι κάτι που θα επικροτήσει η πλειοψηφία των στελεχών…