13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΣυνταγματάρχες εν αναμονή

Συνταγματάρχες εν αναμονή

Του Ηλία Προύφα

Συνταγματάρχες εν αναμονή μεταθέσεων -τοποθετήσεων στο Στρατό Ξηράς.

Σε ”αναμμένα κάρβουνα” κάθονται οι Συνταγματάρχες του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι αναμένουν, πλέον από ώρα σε ώρα τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις τους.

Παραδοσιακά κάθε χρόνο οι μεταθέσεις της υψηλότερης βαθμίδας από πλευράς εξέλιξης των ανώτερων αξιωματικών, κοινοποιούνται πριν ή το αργότερο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και εφόσον είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις των μεταθέσεων Εξωτερικού και Κύπρου, κάτι που έγινε χθες.

Φέτος αν και πρόθεση του ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ήταν να τελειώσει νωρίς η αγωνία των στελεχών, αυτή φαίνεται πως παρατείνεται με τα σενάρια ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις να δίνουν και να παίρνουν και τις φήμες να οργιάζουν για τους λόγους της καθυστέρησης.

Μεταθέσεις πάνε και γυρίζουν μεταξύ επιτελείων και υπεθα, ανεβαίνουν ορόφους και κατεβαίνουν σε γραφεία, σβήνονται και γράφονται και δώστου πάλι για υπογραφές, είναι ορισμένα από τα πολλά που συζητιούνται σε ”χακί” πηγαδάκια. Βέβαια πάντα για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους.

Δε γνωρίζουμε που και για ποιο λόγο ”κόλλησαν”, οι μεταθέσεις των Συνταγματαρχών, κάπου πάντως φαίνεται πως έχουν ”σκαλώσει”.

Ας ελπίσουμε ότι σήμερα ή το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπως αναφέρουν πληροφορίες θα κοινοποιηθούν, διότι οι Συνταγματάρχες είναι ήδη από την αγωνία στα ”κάγκελα”.