13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΣυνάντηση ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού οργανισμού BENS

Συνάντηση ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού οργανισμού BENS

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, με 11μελή αντιπροσωπεία του αμερικανικού οργανισμού Business Executive for National Security – ΒΕΝS (Στελέχη Επιχειρήσεων για την Εθνική Ασφάλεια), η οποία συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζώρτζ Τσούνης.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ και της περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσής της, για την ασφάλεια των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ανεδείχθη, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή, η γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης και η σημασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών της, μέσω συνεχούς ροής επενδύσεων.

Ο Υπουργός ανεφέρθη, επίσης, στις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψη συγκριτικό πλεονέκτημα, τεχνογνωσία και υποδομές που διαθέτει η χώρα μας. Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας.